• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Закон з питань соціального захисту військовослужбовців та військовозобов'язаних

    Опубликовано: 2006-03-02 12:07:00

    Комітет з питань національної безпеки і оборони рекомендує Верховній Раді прийняти за основу і в цілому проект закону про внесення змін до деяких законів України з питань соціального захисту військовослужбовців та військовозобов\'язаних, які призвані на навчальні (або перевірні) та спеціальні збори, поданий народним депутатом Л.Каденюком та ін.

    Законопроектом пропонується внести зміни до законів України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" та "Про загальний військовий обов\'язок і військову службу", які регулюють питання соціального захисту військовослужбовців, членів їх сімей та військовозобов\'язаних, призваних на навчальні (або перевірні) та спеціальні збори, з метою вдосконалення системи соціального захисту військовослужбовців та членів їх сімей.

    Запропоновані зміни передбачають законодавче врегулювання гарантій державної підтримки військовослужбовцям та членам їх сімей у правовій та соціальній сферах, окремі з яких були частково втрачені в останні роки, а також надання гарантій, пов\'язаних з проходженням служби, зокрема, з питань захисту їх прав, охорони здоров\'я, надання медичної допомоги, отримання освіти тощо.

    В законопроекті закладені положення, згідно з якими держава зобов\'язана посилити турботу про життєдіяльність названої категорії осіб, насамперед, посилити їх всебічну підтримку в залежності від віку, стану здоров\'я, соціального становища тощо.

    Передбачено також, що на членів сімей військовослужбовців, які загинули при виконанні завдань в умовах воєнного або надзвичайного стану, поширюються пільги, гарантії та компенсації, що діють стосовно членів сімей військовослужбовців, загиблих під час Великої Вітчизняної війни, а також в інших державах, на території яких велися бойові дії.

    Поряд з цим проектом передбачається обмеження прав військовослужбовців у службовій діяльності, їхню відповідальність за вчинення правопорушень, а також право військової людини на оскарження неправомірних дій та отримання правової допомоги.

    Запропоновані зміни, на думку авторів, потребують врегулювання на рівні закону у зв\'язку з різким падінням престижності військової служби та необхідністю прискорення реформи Воєнної організації держави.

    Комітет зазначив, що прийняття законопроекту та практична реалізація його положень усуне в чинному законодавстві правові неточності, зменшить рівень посягань на конституційні права цієї категорії громадян, забезпечить їх реальну можливість на судовий захист порушених прав.

    "ВРУ"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.