• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павло Качур відвідав Польщу з офіційним візитом

    Опубликовано: 2006-03-09 10:38:00

    6-7-го березня міністр будівництва , архітектури та житлово-комунального господарства України Павло Качур та голова Громадської експертно-аналітичної ради при Міністерстві Андрій Заїка відвідали з робочим візитом Республіку Польща. Зокрема, під час візиту, з метою порівняльного аналізу та вивчення досвіду сусідньої держави в сфері будівництва та житлово-комунального господарства були проведені зустрічі з Державним секретарем Міністерства транспорту та будівництва РП Пьотром Стичнем та депутатами Сейму.

    В ході зустрічі Павло Качур підкреслив, що цій секторальній співпраці з польськими колегами передували конструктивні зустрічі Президентів обох країн та візит Прем’єр-міністра Юрія Єханурова до Польщі. Крім того, давні дружні стосунки та схожі пострадянські проблеми у згаданих сферах, дають підстави сподіватися на результативність співпраці у законотворчій діяльності по врегулюванню нагальних питань містобудування, контролю за якістю будівництва, захисту інтересів інвесторів та будівельників, здійснення заходів щодо зваженої тарифної політики та модернізації комунальної сфери. Павло Качур зазначив, що для України на шляху до євроінтеграції буде корисним польський досвід, який допоможе гармонізувати українське законодавство у відповідності до вимог ЄС.

    Польська сторона активно підтримала ініціативу української делегації про проведення восени цього року в одному зі східних регіонів України українсько-польського будівельного форуму, який стане реальним майданчиком залучення нових інвестицій у будівельну галузь та сприятиме створенню спільних бізнес-проектів. Державний секретар Міністерства транспорту та будівництва РП Пьотр Стичень підкреслив наявний брак кадрів у польському будівельному секторі і висловив зацікавленість Польщі у залученні будівельників з України.

    Українська делегація у Варшаві відвідала новозбудовані житлові комплекси „Маріна” та „Урсинув”, які наочно проілюстрували високі стандарти зведення житла для різних верств населення. Міністр Павло Качур назвав польський досвід цікавим і наголосив на необхідності термінового врегулювання у вітчизняному будівництві питань продажу земельних ділянок на аукціонах з частково погодженою документацією та підведеною інфраструктурою. Доступність землі під забудову та впровадження нових технологій будівництва дозволить збільшити обсяги будівництва житла та розширити пропозиції на ринку нерухомості.

    Також міністр обговорив з виконуючим обов’язки Президента міста Варшава Мірославом Кохальським ринкові, громадські та муніципальні моделі забезпечення населення житлом та захист приватних інвесторів від шахрайства у будівельній сфері. Зокрема, пан Кохальський зазначив, що політика влади Варшави щодо захисту громадян від шахрайств у будівельній сфері, з якими поляки стикнулися у 90-х роках, полягала в інформуванні громадськості про небезпечність явища та поширення юридичних рекомендацій щодо укладання договорів. Що ж до відшкодування потерпілим матеріальних збитків, польська влада жодних заходів не здійснювала, перекладаючи відповідальність за необачність на самих інвесторів. Пізніше були запроваджені ярмарки нерухомості - так звані торги-представлення квартир на продаж, в ході яких польські громадяни отримували більш широку, перевірену інформацію про будівельні компанії і проекти та проводили консультації з юристами.

    Підбиваючи підсумки візиту, міністр будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України Павло Качур та Державний секретар Міністерства транспорту та будівництва РП Пьотр Стичень домовились про створення робочих груп по підготовці до українсько-польського будівельного форуму та про тісну співпрацю окремих департаментів Міністерств у розробці законодавчих інструментів фінансової та інвестиційної підтримки будівництва.

    "Урядовий портал"

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.