• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Головатий зустрівся з Послом США в Україні та представниками USAID

    Опубликовано: 2005-10-20 16:21:00
    Під час зустрічі міністра юстиції України Сергія Головатого з Надзвичайним і Повноважним Послом США в Україні Джон Гербстом та заступником директора регіональної місії Агенства США з міжнародного розвитку для України, Білорусі та Молдови (USAID) Карен Гілярд сторони обговорили стан і перспективи двосторонньої співпраці в системі юстиції України.
     
    Сергій Головатий визначив магістральним напрямком в роботі Мін‘юсту забезпечення права громадян на доступ до правосуддя через створення ефективної системи надання гарантованої правової допомоги. Міністерство спрямовуватиме зусилля на подальше здійснення судової реформи, удосконалення законодавства про судоустрій і статус суддів, а також на підвищення рівня правової освіти суддів. Слід нарешті, вважає міністр, законодавчо вирішити питання створення незалежної професійної самоврядної національної асоціації правників (адвокатів).
     
    Сергій Головатий відзначив необхідність реформування адвокатури, правоохоронних органів та прокуратури України. У сфері кримінальної юстиції особливої гостроти набуло питання нового Кримінально-процесуального кодексу України, положення якого відповідали б положенням Конституції України, європейським стандартам та міжнародним зобов‘язанням України. Вирішення потребує проблема неузгодженості Цивільного та Господарського кодексів України.
     
    Міністр юстиції України Сергій Головатий висловив подяку Надзвичайному і Повноважному Послу США в Україні та представникові регіональної місії Агенства США з міжнародного розвитку за готовність і надалі сприяти правовим реформам в Україні, зокрема, у сфері реформування юридичної освіти населення і надання ефективної правової допомоги - особливо - малозабезпеченим.
     
    Зі свого боку, американська сторона висловила підтримку вже започаткованим реформам в Україні й підтвердила свою готовність до подальшої співпраці з Мін‘юстом у запровадженні проекту реєстру судових рішень, створення відповідної бази даних та забезпечення доступу до неї; у практичній реалізації положень європейських конвенцій з питань кримінального судочинства та наданні експертної допомоги в процесі прийняття Кримінально-процесуального кодексу України, у створенні реєстру прав власності.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.