• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Павлюк – найвірогідніший кандидат на голову НТКУ?

    Опубликовано: 2005-10-26 12:31:00
    Джерела «ТК» в Секретаріаті Президента та у Верховній Раді інформують, що указу Віктора Ющенка про призначення нового президента Національної компанії України до цього моменту ще ніхто не бачив. В той же час, акредитація на призначення, яке відбудеться сьогодні о 14.00. в НТКУ на Мельникова, проведена – щоправда, лише для чотирьох інформаційних агентств, з вже звичною для прес-служби Президента мотивацією малого приміщення. (О 12.20. джерела "ТК" повідомили, що представлення на сьогодня Скасоване. Віктор Ющенко не з'явиться сьогодні на Першому каналі).
     
    Джерела повідомляють, що на 80% новим президентом НТКУ може стати Віктор Павлюк, на сьогодні – радник президента НТКУ, яким він став за Тараса Стецківа. До цього Віктор Павлюк досить довгий час працював заступником голови Держкомінформу, потім, після реорганізації цієї структури – голови Держтелерадіо. До цього довгий час Павлюк керував комерційною продакшн-студією «Дельта-ТВ», відомою глядачам виробництвом "Телевізійного центру моди". Розпочинав свою телеменеджерську кар’єру Віктор Павлюк у молодіжній редакції Гостелерадіо України, у 80-их роках минулого століття був керівником знаменитої «Молодіжної студії «Гарт».
     
    На думку іншого джерела «ТК» в секретаріаті Президента, Віктор Павлюк після відмови від призначення на голову НТКУ Андрія Куликова розглядається командою Президента як нейтральна фігура, яка не пов’язана, начебто, ні з якими групами впливу та політичними силами. Джерело в Кабміні навіть називає цю кандидатуру «перехідною», до створення Суспільного мовлення на базі НТКУ після прийняття відповідного Закону Верховною Радою. Судячи зі всього, Віктор Павлюк дійсно не буде, в разі свого призначення, робити ніяких різких кроків до завершення парламентських виборів, тож процес реформування НТКУ може увійти у латентну фазу.
     
    Андрій Шевченко, віце-президент НТКУ, на запитання «ТК», чи бачить він можливість співпраці з Віктором Павлюком у разі призначення того на посаду голови компанії відповідати поки що відмовився – пославшись, що будь які коментарі дасть тільки після моменту представлення.
     
    В той же час треба відзначити, що Віктор Павлюк точно не є симпатиком нинішнього голови Держкомтелерадіо Івана Чижа, незважаючи на те, що пропрацював під керівництвом того кілька років. 24 жовтня, відповідаючи на запитання «ТК» щодо тих призначень керівників НТКУ, які протягом останніх тижнів поспішав робити Іван Чиж, Віктор Павлюк зазначав, що – цитуємо: «на місці Івана Чижа я б не поспішав з цим призначенням, а дочекався б рішення Президента. Бо зараз прийде нова людина на посаду президента НТКУ, яка матиме свою думку щодо своїх заступників, отже, знов може виникнути конфліктна ситуація».
     
    "Телекритика"
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.