• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Піскун замахнувся на святе - на Президента

    Опубликовано: 2005-11-01 12:27:00
    Якщо один раз вийшло, то чом би ще раз не спробувати? Судячи з усього, саме цією залізною логікою керувався екс-генпрокурор, коли, незважаючи на свої заяви про те, що відставка додала йому 10 років життя, другий раз замахнувся на святе. На Президента.
     
    Шевченківський суд Києва вчора на попередньому слуханні щодо позову колишнього генерального прокурора Святослава Піскуна до Президента України про визнання неправомірним указу про його звільнення з цієї посади, призначив на 8 листопада суд. Таке рішення зачитав у понеділок головуючий суддя Ігор Мороз.

    Крім того, суд задовольнив клопотання адвоката відповідача - міністра юстиції Сергія Головатого про присутність на першому засіданні Піскуна для дачі пояснень з деяких питань.

    Як повідомив в інтерв'ю журналістам один з адвокатів відповідача Микола Полуденний, сторона відповідача зажадала присутність Піскуна в суді, оскільки "йому доведеться відповісти на ряд питань, які мають значення для справи, на які не зможуть відповісти його представники".

    В ході попереднього розгляду позову в понеділок на вимогу представників Піскуна до справи були додані виписування з трудової книжки екс-генпрокурора, а також його лікарняний лист і виписування з історії хвороби.

    Як пояснила після закінчення попереднього розгляду адвокат-представник Піскуна Людмила Панова, доказова база з боку Піскуна грунтуватиметься на тому, що він був звільнений під час перебування на лікарняному. За її словами, дата, проставлена в лікарняному листі, і дата указу Президента про звільнення генпрокурора співпадають.

    В інтерв'ю журналістам Головатий відмовився коментувати можливий перебіг справи.

    "Адвокат - це не Миколина погода. Ми не ворожитимемо. Є судова справа, окремі факти, юридичні факти і ми будемо їх слухати. Кожна сторона відстоюватиме свою позицію і чекатимемо об'єктивного рішення", - підкреслив він.

    Як повідомлялося, екс-генпрокурор Святослав Піскун подав два позови до двох судів вимогою визнати незаконним указ про його звільнення. Позови подані до Шевченківського і Печерського районного судів Києва, відповідачем у них значиться Віктор Ющенко.

    26 жовтня відбулося попереднє засідання Печерського суду в справі "Піскун проти Президента України". Позивач на засідання не з'явився і не направив свого представника. Суд оголосив письмову заяву представника позивача про відгук позовної заяви.

    На підставі статті 19 і 22 Кодексу адміністративного судочинства України було ухвалене рішення про передачу цієї справи в Шевченківський районний суд Києва по підсудності.

    14 жовтня 2005 року Президент звільнив Піскуна з посади генпрокурора.

    Нагадаємо, вперше Піскун був звільнений з посади в 2003 році Леонідом Кучмою і відновлений на посаді в 2004 Печерським судом.

    Згідно зі статтею 122 Конституції Генпрокурор призначається на посаду за згодою Верховної Ради і звільняється з посади Президентом. Верховна Рада може виразити недовіру Генпрокурору, що має наслідок його відставки з посади.

    Згідно з законом про прокуратуру, Генпрокурор може бути звільнений у разі виразу йому недовіри Верховною Радою, закінчення терміну, на який він призначений, неможливості виконувати обов'язки за станом здоров'я, порушення вимоги щодо сумісництва, вступу в силу звинувачувального вироку щодо нього, припинення його громадянства, подачі заяви про звільнення з посади за власним бажанням.
     
    Молодіжна правда
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.