• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко наголошує на необхідності реформування судової системи

    Опубликовано: 2005-11-02 15:21:00
    Президент України Віктор Ющенко наголошує на необхідності судової реформи, оскільки «судова влада за 14 років незалежності не стала владою незалежною». Про це Глава держави заявив, відкриваючи VII з’їзд суддів України.У своєму виступі Президент розкритикував сьогоднішній стан справ у судочинстві.Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.

    За словами В. Ющенка, нині у країні практично відсутня правова допомога соціально незахищеним верствам населення. За висновками міжнародних експертів, зазначив Президент, кількість обвинувальних вироків може свідчити про упередженість у діях суддів і нехтування презумпцією невинності. Глава держави навів статистику, за якою на 100 тисяч жителів України в місцях позбавлення волі перебуває 400 осіб, тоді як у західноєвропейських країнах усього 60.

    Кількість невиконаних судових рішень сягає 50%, сказав В. Ющенко, а рейтинг корупції в судах, за даними «Українського демократичного кола», складає 3,52 бали за п’ятибальною шкалою. Суди не стали авторитетом для громадян, більшість із яких, як свідчать опитування, їм не довіряють, констатував Президент. «Як результат, – підсумував він, – людина в Україні відчуває себе незахищеною».
     
    Глава держави зазначив, що більше половини листів громадян, які щодня приходять на його адресу, стосуються саме діяльності судів, прокуратури та міліції. «Якісна судова система може народитися лише в демократичній країні. Зміни системи судочинства мають відбуватись одночасно з позитивними змінами у самому суспільстві. Це справа і відповідальність усього українського народу», – сказав Президент. «Нинішню судову систему профінансувати досконало неможливо, її потрібно реформувати», – наголосив В. Ющенко.
     
    ELCOMART Политика       
     
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.