• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Микола Мельник: "Це не правда, що я не люблю Порошенка"

    Опубликовано: 2005-11-07 09:33:00

    "Це не правда, що я не люблю Порошенка. Ми з ним зустрічалися, вітаємося. Йдеться не про політичну особистість, а його жадібність. У ньому говорить не людина, а сотня "зелених". Претензії не так до Петра, як до його батька. Це не лише моя особиста думка. Це думка мешканців Вінниччини"

    - Миколо Євстахійовичу, соціалісти сьогодні провладна чи опозиційна сила?

    - Ми не провладна сила. Однак маємо в уряді представників соціалістичної партії.

    - Це запитання я задавав у зв'язку з тим, що класичні провладні сили голосують за уряд і бюджет, а опозиційні ні. СПУ ж голосувала за уряд, але проти бюджету.

    - Ми не голосуватимемо за бюджет доти, доки уряд не виділить необхідних коштів для потреб українського села і не забезпечить виконання вимог закону щодо фінансової підтримки дітей війни. Хоча ми знаємо, що у відповідних висновках бюджетного комітету багато норм враховано.

    - Сьогодні фракція СПУ не підтримала подання Президента про призначення Медведька на посаду Генерального прокурора. З чим пов'язана ваша позиція?

    - Особисто я не голосував за нового Генерального прокурора, бо володію інформацією, що Медведько є креатурою Петра Порошенка. Втім, у членів фракції до претендента ряд інших запитань, зокрема щодо справи Ігоря Александрова.

    - Чому Ви так не любите свого земляка Порошенка? Чи достатньо у Вас доказів, щоб довести у суді свої аргументи про його корумпованість?

    - Це не правда, що я не люблю Порошенка. Ми з ним зустрічалися, вітаємося. Йдеться не про політичну особистість, а його жадібність. У ньому говорить не людина, а сотня "зелених". Претензії не так до Петра, як до його батька. Це не лише моя особиста думка. Це думка мешканців Вінниччини у зв'язку з певними випадками незаконної приватизації тощо. Я говорив про це з ним особисто. Спершу сказав про це у своєму виступі без називання прізвищ, потім вдруге, а вже згодом почав називати прізвища.

    - У вас достатньо доказів для суду?

    - Я не міг говорити, не маючи жодних доказів. Я маю відповіді на мої запити до Луценка щодо незаконного завезення матеріалів і так далі. Докази є.

    Не думаю, що вони дозволять засудити Порошенка, бо, як мені відомо, Порошенко і Ющенко найкращі друзі. Ющенко зробить усе для того, щоб Порошенко був чистий, як скло.

    Це не поодинокий випадок. Велика несправедливість і обман суспільства панують і сьогодні. Наприклад, Лазаренку ми інкримінуємо 120 мільйонів, які він украв. Водночас відомий нещодавній випадок зі списанням податків фірми значного колишнього посадовця на 5 млрд. Тому Лазаренко цим людям і в підметки не годиться. А вони ж керували державою!

    - Сьогодні, через те, що вибори проводитимуться на чисто пропорційній основі, представники великого капіталу намагаються стати членами прохідних партій, а то й приватизувати їх. СПУ це не загрожує у зв'язку з інцидентом у Харкові?

    - Так, справді, ми мали подібний інцидент на Харківщині. Це не перший випадок у СПУ. Подібні оказії ми маємо напередодні кожних виборів. Задіюють технології засилання людей до нас, як приміром, було з Вітренко, яка у 1998 році зірвала політичний куш для себе і водночас намагалася понизити позиції Соціалістичної партії. 2002 року це зробив інший політичний діяч Іван Чиж. Сьогодні ми маємо випадок із Гошовським. Людину не можна побачити наскрізь. Він попросився до нас. Кандидатуру Гошовського довго обговорювали на фракції.

    Слід зазначити, що більшість її членів не бажали бачити його у своїх рядах, бо мали про нього не дуже хорошу інформацію. Врешті-решт, ми повірили його чесним і правдивим обіцянкам, прийняли до себе і направили для роботи у Харківську область. Він же одразу захотів отримати посаду першого секретаря Харківського обкому СПУ, сформувати зі своїх людей штаб. Почав виганяти з партії її давніх членів. З Гошовським неодноразово говорили керівники партії, у тому числі й Мороз. Звичайно, у разі успішної роботи після виборів він міг стати першим секретарем. Однак він захотів мати усе й відразу. Згодом ми зрозуміли, що він мав відповідну поставлену задачу. Це був результат політичної боротьби проти СПУ. Для того щоб підірвати роботу партії зсередини, засилають таких людей.

    - Останнім часом Соцпартія занадто обростає ворогами: ви боретесь із Литвином, ви б'єте по Ющенку через його оточення. Хто є вашим союзником, з яким ви підете на вибори? Чи не трапиться так, що, критикуючи Ющенка, Литвина, Януковича, після виборів ви будете з кимось із них блокуватися?

    Ющенка ми критикуємо не тому, що нам просто хочеться його покритикувати, а передусім через його підбір не зовсім чистих на руку кадрів. Критикуючи Президента, ми працюємо разом з ним і хочемо працювати в майбутньому. Ми не критикуємо Ющенка, щоб просто кинути на нього тінь.

    Щодо Литвина, то він сам винен. Володимир Михайлович сам став на мінне поле після того, як у своїх газетах поширив неправдиві свідчення про те, що нібито плівки Мельниченка монтувалися на квартирі Миколи Рудьковського, і це у той час, коли весь світ знає про ідентичність цих запитів. Більше того, у тій же газеті була розміщена абсолютно абсурдна теза, що Олександр Мороз агент ЦРУ. Ми вимушені були відповідно зреагувати на цю ситуацію, хоча у наших намірах ніколи не було бажання сваритися з Литвином. Так склалася ситуація. Закиди ж прихильників Литвина про те, що їхня стаття є відповіддю на наш передрук виступу висновків комісії Григорія Омельченка, не терплять критики. Навіть Володимир Литвин, після дзвінка до нього Мороза про поширену газету через "Сільські вісті", заявив, що статті не читав.

    Так хто буде вашим партнером на виборах?

    - На вибори ми йтимемо самостійно, незважаючи на те, що маємо партнерів, які об'єдналися із нами: "Свіча", афганці, Громадський контроль. А це немалі сили. Членство нашої партії сягає двохсот тисяч. У нас сформовані структури, розбудовані регіональні організації, за кожною дільницею закріплені люди. Ми боротимемося за свого виборця.

     "УКРАЇНСЬКИЙ ВИБІР"

     

     

     

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.