• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Яценюк виправить помилки попередників

    Опубликовано: 2005-11-07 14:35:00
    Міністр економіки Арсеній Яценюк має провести активну роботу зі Сполученими Штатами Америки, щоб усунути помилки, допущені попередниками нинішнього уряду. Таке доручення дав на засіданні уряду Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров. “Я просив би Арсенія Яценюка розібрати завали, створені попередниками їх некваліфікованими діями у підготовці до визнання України країною з ринковою економікою. Треба визнати, що там не все було зроблено”, - зазначив він.
     
    Юрій Єхануров закликав Міністерство економіки підготувати і надати всі документи з тим, щоб уже в січні Україна отримала від США статус країни з ринковою економікою. “Найголовніше, щоб усі зрозуміли, навіщо це нам потрібно. Нам треба більш вільно працювати на ринках відповідних країн”,- зазначив Прем’єр.
     
    Довідка Укрінформу. Очікувалося, що під час візиту Юрія Єханурова до США, що відбувся 1-2 листопада, буде підписано документи про визнання України країною з ринковою економікою та двосторонній протокол між Україною і США щодо доступу до ринків, що відкриває Україні можливість вступу до СОТ. Після зустрічі з Держсекретарем США Кондолізою Райс Юрій Єхануров заявив, що угоду про визнання України країною з ринковою економікою буде підписано не раніше січня 2006 року.
     
    А після зустрічі з віце-президентом США Діком Чейні Юрій Єхануров сказав, що двосторонній протокол по СОТ буде підписано після того, як Сполучені Штати визнають Україну країною з ринковою економікою. Тим самим фактично заперечувалися раніше озвучені заяви щодо вступу України в СОТ у 2005 році.За оцінками багатьох експертів, надання країні статусу країни з ринковою економікою та вступ її до СОТ ніяк між собою не пов’язані. Так, Китайська Народна Республіки вже понад десять років є країною-членом СОТ, при тому, що вона досі не визнана провідними країнами країною з ринковою економікою.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.