• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко презентує: новопризначений Генеральний прокурор України

    Опубликовано: 2005-11-08 11:17:00
    Президент України Віктор Ющенко представить колективу Генпрокуратури  новопризначеного Генерального прокурора України Олександра Медведька.   
     
    Як повідомили у прес-службі Президента, В. Ющенко вимагає від нового Генпрокурора активізації розслідування  десятки резонансних справ. Йдеться, зокрема, про вбивство Георгія Гонгадзе та організацію масштабних фальсифікацій на президентських виборах минулого року. «Неприпустимо, що на річницю Помаранчевої революції, під  час якої мільйони людей висловили протест проти тотальної фальсифікації, прокуратура й досі активно не розслідує справи стосовно організаторів цих дій», – зазначив Президент в день призначення Генерального прокурора. Глава держави наголосив, що кожна резонансна справа має бути ретельно розслідувана і доведена до суду.
     
    Також Президент України підкреслив, що суспільство негативно оцінює роботу прокуратури по розслідуванню справ, які тривають роками. В правовій країні, яка будується, прокуратура має працювати професійно, оперативно та ефективно, зазначив В. Ющенко.
     
    Крім цього, Глава держави вимагає деполітизації діяльності прокуратури, яка повинна служити закону, а не обслуговувати інтереси окремих політичних сил.
     

    Довідка. Олександр Медведько народився у с. Іскрівка Якимівського району Запорізької області 1955 року. У 1980 р. закінчив Харківський юридичний інститут. З 1980 до 2001 р. працював у органах прокуратури Донецької області, з 2001 по 2002 рр. обіймав посаду першого заступника прокурора Луганської області. У грудні 2004 р. був призначений заступником Генерального прокурора України.  Член колегії Генпрокуратури України, державний радник юстиції 3 класу.
     
    О. Медведько курував розслідуванням ряду резонансних справ, зокрема про банду міліціонерів-перевертнів, а також  про замовні вбивства Вадима Гетьмана та Євгена Щербаня. Останнім часом О. Медведько курував розслідування справи про вбивство Георгія Гонгадзе.
     
     3 листопада 2005 р. Верховна Рада України 303 голосами дала згоду на призначення О. Медведька Генпрокурором. 4 листопада 2005 р. Президент України підписав Указ № 1542/2005 “Про призначення О. Медведька Генеральним прокурором України”. 
     
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.