• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Уряд України та Фонд Клінтона підписали додаток до Меморандуму про взаєморозуміння

    Опубликовано: 2005-11-28 10:01:00
    Урядом України та Ініціативою Фонду Клінтона з питань ВІЛ/СНІД підписано додаток до Меморандуму про взаєморозуміння від 15 вересня 2004 року. З української сторони документ підписав міністр охорони здоров’я Юрій Поляченко, з протилежної – голова Фонду Біл Клінтон.
     
    Під час церемонії підписання Додатку Прем’єр-міністр України Юрій Єхануров висловив вдячність Фонду Клінтона за надану допомогу. При цьому він зазначив: „Ми усвідомлюємо, що СНІД поряд з нами, важливою зброєю у боротьбі з ним має стати взаємодія з усіма іноземними державними і громадськими організаціями. У цьому контексті дуже важливою є співпраця з Фондом Клінтона, яка дозволяє постачати в Україну високоякісні ліки проти СНІДу, які значно нижчі за ринкові”.
     
    Зі свого боку Білл Клінтон визначив три головні напрямки діяльності Фонду у питаннях боротьби зі СНІДом, зокрема це стосується постачання якісних та дешевих ліків, підвищення кваліфікації медичного персоналу, а також профілактика та лікування найбільш соціально незахищених верств населення України.
     
    Додатком до Меморандуму визначено пріоритетні області співробітництва, зокрема Ініціатива Фонду Клінтона з питань ВІЛ/СНІД надасть можливість Уряду України закупати антиретровірусні препарати за цінами Фонду Клінтона. Окрім того, Фонд Клінтона надасть допомогу в започаткуванні програми наставництва з метою розширення доступу до лікування на рівні областей, а також будуть започатковані пілотні проекти для поширення програм догляду, лікування та профілактики для споживачів ін’єкційних наркотиків та людей, які належать до груп високого ризику.
     
    "Урядовий портал"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.