• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко закликає лідерів держав Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського регіону до участі у проекті ГУАМ

    Опубликовано: 2005-12-02 14:32:00
    Президент України Віктор Ющенко закликає лідерів держав Каспійсько-Чорноморсько-Балтійського регіону до участі у проекті ГУАМ з метою реалізації спільних проектів. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    «Я просив би колег – Президентів країн цього регіону – ще раз розглянути питання прямого чи асоційованого членства в ГУАМ з метою мобілізації наших спільних зусиль для реалізації важливих економічних проектів», – сказав В. Ющенко у своєму заключному слові на Форумі «Спільнота демократичного вибору», який сьогодні проходив у Києві. Глава Української держави наголосив, що нині ГУАМ повинна працювати у двох головних напрямках – насамперед йдеться про «пошук проектів, які консолідують учасників об’єднання». Як приклад, Глава держави назвав проекти у транспортній і транзитній сферах.
     
    Ще одним завданням ГУАМ , переконаний В. Ющенко, є «розв’язання заморожених конфліктів», у тому числі в Південній Осетії, Абхазіі та Придністров’ї. Президент ще раз наголосив, що фундаментальною позицією України у питанні Придністровського конфлікту є теза про «цілісність і незмінність території та кордонів Республіки Молдова». У цьому контексті він відзначив важливість початку моніторингу митних процедур на українсько-молдовській ділянці кордону в районі Придністров’я. В. Ющенко також висловив переконання, що залучення представників США та ЄС у переговорний процес щодо врегулювання Придністровського конфлікту «принесе очевидний прогрес у забезпечення стабільності й процвітання цього регіону».
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.