• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко поїхав до США

    Опубликовано: 2005-12-05 14:13:00
    5 грудня, Міністр оборони України Анатолій Гриценко на чолі української військової делегації відбув до США для участі у 10-й щорічній конференції міністрів оборони країн Південно-Східної Європи (Southeastern European Defense Ministerial - SEDM), яке проходитиме 6 грудня у Вашингтоні.
     
    У роботі цього представницького форуму візьмуть участь керівники військових відомств Італії, Греції, Туреччини, України, Албанії, Болгарії, Румунії, Словенії, Македонії, Хорватії і США. У якості гостей запрошені міністри оборони Сербії і Чорногорії та Боснії і Герцеговини, у якості спостерігача – керівника оборонного відомства Молдови.
     
    Без перебільшення можна стверджувати, що ця конференція стане для нашої держави історичною, адже на ній Україну буде прийнято до Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи (ПСЄ) як повноправного члена.
     
    Очікується, що під час проведення конференції, яку вестиме міністр оборони США пан Дональд Рамсфельд, керівники військових відомств країн-членів ПСЄ обговорюватимуть нагальні проблеми безпеки в регіоні, миротворчу діяльність, питання військового та військово-технічного співробітництва, проведення навчань у наступному році в цьому регіоні.
     
    Програмою візиту української військової делегації до США також заплановано двосторонні зустрічі міністра оборони України Анатолія Гриценка з міністром оборони США паном Дональдом Рамсфельдом, міністром національної оборони Румунії паном Теодором Атанасіу, міністром оборони Республіки Македонія паном Йованом Манасієвські, міністром національної оборони Туреччини паном Мехметом Векді Гонулом, міністром оборони Сербії і Чорногорії паном Зораном Станковічем.
     
    Під час двосторонньої зустрічі Анатолія Гриценка з міністром оборони Республіки Болгарія паном Весселіном Блізнаковим керівники військових відомств двох країн планують підписати Угоду між Міністерством оборони України і Міністерством оборони Болгарії про двостороннє співробітництво та План заходів двостороннього військового співробітництва на 2006 рік.
     
    7 грудня міністр оборони України Анатолій Гриценко відвідає у місті Монтгомері (штат Алабама) Воєнний коледж Військово-Повітряних Сил США, де виступить перед слухачами цього навчального закладу.
     
    8 грудня представники української військової делегації візьмуть участь у Посольстві України в США в урочистостях з нагоди 14-ї річниці Збройних Сил України.
     
    Довідка. Раду міністрів оборони країн Південно-Східної Європи було створено у 1996 році з метою підтримання миру і стабільності в регіоні, а також як зв’язуючу ланку з євроатлантичними організаціями, зокрема НАТО.
     
    На сьогодні до Ради міністрів оборони країн ПСЄ входять Італія, Греція, Туреччина, Албанія, Болгарія, Румунія, Словенія, Македонія, Хорватія і США. Україна у якості спостерігача долучилася до Ради міністрів оборони країн ПСЄ у 2000 році. Цього року в Раді міністрів оборони країн ПСЄ головує заступник міністра оборони Албанії Бесник Барай.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.