• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Олуйко подав до суду на уряд

    Опубликовано: 2005-12-05 14:24:00
    Народний депутат від Хмельниччини Віталій Олуйко подав до Господарського суду міста Києва адміністративний позов про визнання протиправною бездіяльність суб'єктів владних повноважень: Кабінету Міністрів України, Міністерства фінансів України, Державного казначейства України щодо нефінансування субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво газопроводів-відводів та газифікацію населених пунктів, у першу чергу сільських, та зобов'язання вчинити певні дії.
     
    Позивачем у цьому позові є Антонівська сільська рада Хмельницького району, яка виступатиме у суді в особі представника за довіреністю народного депутата Віталія Олуйка. За словами нардепа, у березні була прийнята нова редакція Закону України "Про Державний бюджет України на 2005 рік", де передбачено виділення субвенції з Державного бюджету місцевим бюджетам на будівництво газопроводів-відводів та газифікацію населених пунктів, у першу чергу сільських, у сумі 420 мільйонів гривень.
     
    "Розподіл коштів цієї субвенції за об'єктами здійснюється за пропозиціями народних депутатів, - каже Віталій Олуйко. - Пропозиції по Антонівській сільській раді, за погодженням із Хмельницькою обласною адміністрацією та облрадою, були подані мною 16 червня. Згодом Кабінет Міністрів України прийняв постанову, якою передбачалося виділити кошти на будівництво газопроводу до села Антонівка в сумі 170 тисяч гривень. Але, на 25 листопада, грошей на газопровід так і не було виділено.
     
    Я вважаю, що таке не фінансування будівництва газопроводу порушує права територіальної громади села Антонівка, моїх виборців. До речі, деякі селяни там уже розібрали пічки, розраховуючи, що до зими їх підключать до газової мережі. Більше того, всередині села повністю здійснено газифікацію, справа лише за виконанням зобов'язань держави, що полягають у будівництві одного кілометру відвідного газопроводу до межі села. Тому я прошу суд зобов'язати Кабінет Міністрів України, Міністерство фінансів України та Державне казначейство України повністю фінансувати субвенцію з Державного бюджету на будівництво газопроводу в селі Антонівка".
     
    "Поділля"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.