• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко пообіцяв звільнити головного держінспектора ветеринарної медицини

    Опубликовано: 2005-12-05 16:11:00
    Президент України Віктор Ющенко відвідав у Криму село Некрасівка Совєтського району, де зафіксовано випадки загибелі свійської птиці, ураженої пташиним грипом. Глава держави поспілкувався з жителями села, що перебуває в карантинній зоні, а також ветлікарями, працівниками Міністерства з питань надзвичайних ситуацій та солдатами внутрішніх військ, які працюють на цій території. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    У Некрасівці Віктор Ющенко відвідав фельдшерсько-акушерський пункт. Президент запевнив, що найближчим часом у всіх шести населених пунктах, що перебувають у зоні карантину, такі пункти буде забезпечено необхідним обладнанням та медикаментами.
     
    Коментуючи журналістам мету свого візиту до Криму, Президент наголосив, що приїхав, аби підтримати мешканців селищ та продемонструвати, що влада робить усе для якнайшвидшого вирішення проблеми. «За останні два дні ми зробили радикальні кроки щодо подолання проблеми, тому ввели надзвичайний стан і створили карантинну зону», – сказав В. Ющенко.
     
    Він наголосив, що це питання можна вирішити лише спільними зусиллями влади, громадян та засобів масової інформації. «Головне, щоб сьогодні влада і громада зустріли цю проблему організовано», – сказав Президент, зазначивши, що Україні вдалося локалізувати загрозу та оперативно вжити необхідних заходів проти її поширення.
     
    За словами Глави держави, до кінця сьогоднішнього дня буде вилучено всю свійську птицю в межах карантинної області. До 12 грудня пройде повна вакцинація жителів цієї території (усього 60 тис. осіб), насамперед дітей. Дію надзвичайного стану, можливо, буде переглянуто через два тижні, а термін карантину складе приблизно 40 днів, сказав Президент.
     
    Відповідаючи на запитання журналістів, чому ветеринарні служби не вжили відповідних заходів ще два місяці тому, коли надходили перші повідомлення про загибель свійської птиці, Президент сказав, що ретельно вивчив цю ситуацію. За його словами, на першому етапі ветслужби не впоралися із загрозою, допустивши професійні прорахунки. Тому, за результатами візиту до карантинної зони, Президент оголосив, що відправляє у відставку головного ветеринарного лікаря України – Петра Вербицького, а також Президент переконаний, що у відставку має піти і керівництво ветеринарної служби Кримської автономії.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.