• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Чорновіл: "Я не противник НАТО"

    Опубликовано: 2005-12-06 17:18:00

    «Внутрішньо — я не противник НАТО», — заявив один з лідерів Партії регіонів, народний депутат Тарас Чорновіл. — Але якщо дивитися реально, то, по-перше, НАТО не сприймається людьми. По-друге, є міжнародна ситуація, за якої вступ України в НАТО принесе колосальні збитки. Це не тільки руйнування військово-промислового комплексу, але й руйнування нас як транзитної країни, домовленостей з Росією».

    Чорновіл не проти вступу України в НАТО «За таких умов, — переконаний Т.Чорновіл, — робити однозначні заяви про те, як Україна семимильними кроками йде в НАТО — це ознака повної безвідповідальності, а також того, що Президент і інші члени уряду живуть в іншому світі. Вони взагалі мають ставлення до України, як я до Гондурасу. Як я приблизно знаю, де географічно знаходиться Гондурас, так само і вони приблизно знають, де географічно знаходиться Україна і що в цій країні відбувається».

    «Відповідальності немає і тому що ніхто нас і в НАТО серйозно не тягне, — підкреслив народний обранець. — Заяви про те, як нас там чекають, з’являлися регулярно і раніше. Але коли доходить справа до чіткого визначення, вступаємо чи ні, нам пояснюють, що Албанія або Македонія виконали набагато більше попередніх умов для вступу в НАТО, ніж Україна».

    Також Т.Чорновіл вважає, що «однозначно потрібен референдум щодо питання вступу України в НАТО. Він потрібен владі, щоб нагадати їй, що вона живе в реальному світі і що влада для народу, а не навпаки».

    «Цей референдум навіть більше потрібен НАТО, ніж Україні, — додав Тарас В’ячеславович. — В Україні люди визначилися зі своїм ставленням до НАТО. Наступний парламент однозначно в процентному складі відповідатиме ставленню людей до цієї проблеми: близько 60—70% депутатів будуть проти натівських програм і безпосередньої інтеграції. А в НАТО є святий принцип: всі рішення приймаються консенсусом. Ці рішення повинні бути погоджені з позиціями парламентів. Україна, у такому разі, серед потенційних членів блоку є єдиною країною, яка може заблокувати всі важливі ініціативи НАТО. НАТО це потрібне?»

    Тому, вважає Т.Чорновіл, НАТО необхідно знати реальне ставлення українців до НАТО. «Це потрібно, щоб знати, чи варто взагалі вести якісь переговори з Україною, — пояснив народний депутат. — Наше керівництво дуже впевнено і переконливо бреше своїм західним партнерам. Вони розказують (і це було відображено навіть в окремих виступах Президента), що в Україні більше 90% людей хочуть в НАТО. Хай референдум покаже реальний стан справ. І нехай натівські керівники знають, хто є їх партнером і яка ціна їхнього слова».

     VIP "Vлада I Pолітика"       

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.