• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна стала членом Радміну оборони країн Південно-Східної Європи

    Опубликовано: 2005-12-07 09:38:00
    6 грудня, у Вашингтоні під час проведення 10-ї щорічної конференції міністрів оборони країн Південно-Східної Європи (Southeastern European Defense Ministerial - SEDM) Україну прийнято до Ради міністрів оборони цієї впливової міжнародної організації.
     
    Міністр оборони України Анатолій Гриценко, який очолює українську військову делегацію на ювілейній конференції, підписав відповідні документи до Угоди про створення Координаційного комітету в рамках діяльності Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи.
     
    У роботі цього представницького форуму беруть участь керівники військових відомств Італії, Греції, Туреччини, України, Албанії, Болгарії, Румунії, Словенії, Македонії, Хорватії і США. У якості гостей запрошені міністри оборони Сербії і Чорногорії та Боснії і Герцеговини, у якості спостерігача – керівника оборонного відомства Молдови.
     
    Під час проведення конференції, яку веде Міністр оборони США пан Дональд Рамсфельд, керівники військових відомств країн-членів ПСЄ обговорюють нагальні проблеми безпеки в регіоні, миротворчу діяльність, питання військового та військово-технічного співробітництва, проведення навчань у наступному році в цьому регіоні.
     
    В рамках перебування у США відбулася двостороння зустріч Міністра оборони України Анатолія Гриценка зі своїм румунським колегою паном Теодором Атанасіу. В ході зустрічі Анатолій Гриценко поінформував Теодора Атанасіу про хід оборонної реформи в Україні, вивід українського миротворчого контингенту з Іраку, а також подальшу присутність у цій країні на рівні військових радників та інструкторів чисельністю до 50 військовослужбовців. Також керівники військових відомств двох країн обговорили напрями поглиблення подальшої двосторонньої співпраці.
     
    Міністр національної оборони Румунії пан Теодор Атанасіу пообіцяв підтримку Україні на шляху інтеграції до євроатлантичних структур і прийняв пропозицію Анатолія Гриценка відвідати з візитом нашу державу у наступному році.
     

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.