• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Словенія: Тарасюк зробив заяву від імені України

    Опубликовано: 2005-12-07 11:04:00
    6 грудня ц.р. у ході 13-го засідання Ради Міністрів ОБСЄ у Любляні Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зробив заяву від імені України, Грузії та Молдови у відповідь на заяву Виконавчого комітету СНД, розповсюджену у письмовій формі у ході РМ ОБСЄ стосовно "позиції СНД щодо діяльності БДІПЛ/ОБСЄ у сфері моніторингу виборів".
     
    Б.Тарасюк наголосив, що Україна, Грузія та Молдова не поділяють позицію, викладену у заяві Виконкому СНД. Навпаки, ці країни поділяють підхід Євросоюзу до даного питання і вважають, що методологія спостереження виборів БДІПЛ/ОБСЄ побудована на високих професійних стандартах та принципах незалежності та об’єктивності. Тому, зазначив глава зовнішньополітичного відомства України, ми вважаємо, що БДІПЛ/ОБСЄ повинен приймати незалежне рішення щодо рівня уваги, яку слід приділяти виборам у кожній з країн-членів ОБСЄ.
     
    Об’єктивність спостереження за виборами з боку ОБСЄ залежить від здатності БДІПЛ проводити свою роботу без втручання з боку країн-членів організації. На думку згаданих трьох країн БДІПЛ/ОБСЄ зміг проявити здатність належно вирішувати проблеми, які існують на цей момент у питанні спостереження за виборами.
     
    Україна, Грузія та Молдова проголосили про своє бажання сприяти БДІПЛ у його роботі. Три країни вважають, що запровадження додаткових зобов’язань у сфері прозорості, підзвітності національних та місцевих властей та громадської довіри сприятиме подальшому посиленню демократії на всьому просторі ОБСЄ.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.