• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко зустрівся з главою оборонного відомства США

    Опубликовано: 2005-12-07 15:25:00
    Як уже повідомлялося, у Вашингтоні відбулася 10-а щорічна конференція Ради міністрів оборони країн Південно-Східної Європи, під час якої Україну було прийнято до цієї впливової організації. На конференції, зокрема, зазначалося, що 90 націй по всьому світу об’єдналися у боротьбі з тероризмом і саме Рада міністрів оборони країн Південно-Східної Європи символізує це об’єднання. Важливість цього зібрання стає особливо зрозумілою, коли виникають нові загрози безпеці мирних людей.
     
    В рамках ювілейної конференції міністр оборони України провів двосторонню зустріч з главою оборонного відомства США Дональдом Рамсфельдом, який привітав Анатолія Гриценка з прийняттям України у члени цієї організації і висловив подяку Уряду України та особисто керівнику її військового відомства за надання допомоги Пакистану у подоланні наслідків землетрусу, під час якого постраждали тисячі людей у цій країні.
     
    У свою чергу глава оборонного відомства України подякував Раді міністрів оборони країн Південно-Східної Європи за високу довіру і відзначив, що для України є великою честю бути прийнятою до цієї міжнародної організації. Він також поінформував свого американського колегу про вивід українського військового контингенту з Іраку. Зокрема, Анатолій Гриценко підкреслив, що цей захід здійснюється планово і узгоджений як з партнерами по коаліції, так і з керівництвом Іраку.
     
    За словами Міністра оборони України, в Іраку залишаться близько 50 українських військовослужбовців з числа миротворчого персоналу та військова техніка, яка буде передана іракській стороні безкоштовно. Анатолій Гриценко також подякував американській стороні за підготовку українських офіцерів, які навчаються у вищих військових навчальних закладах США.
     

    Прес-служба МО

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.