• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк зустрівся з Кондолізою Райс

    Опубликовано: 2005-12-07 17:18:00
    Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Кондолізою Райс, яка перебувала в Україні з робочим візитом.
     
    Під час зустрічі сторони обговорили низку питань українсько-американських відносин, зокрема, шляхи зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США в нових умовах, процес європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави, визнання за Україною статусу країни з ринковою економікою, стан впровадження економічних реформ в Україні.
     
    Глава зовнішньополітичного відомства України відзначив важливу роль Сполучених Штатів у досягненні таких основних цілей зовнішньої політики нашої держави, як приєднання до СОТ та НАТО.
     
    Американська сторона висловила підтримку обраному Україною курсу та готовність надавати нашій державі всіляке сприяння у реалізації пріоритетних завдань її зовнішньої політики.
     
    Співрозмовники також обговорили низку міжнародних питань, що становлять спільний інтерес, зокрема, ситуацію в регіоні. К.Райс висловила вдячність за зусилля України у врегулюванні Придністровського конфлікту та лідерство нашої держави у низці міжнародних проектів, зокрема ГУАМ.
     
    Б.Тарасюк поінформував Державного секретаря США про результати Форуму Спільноти Демократичного Вибору та інші ініціативи України, спрямовані на забезпечення демократії, безпеки та добробуту в регіоні.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.