Тарасюк зустрівся з Кондолізою Райс

07 дек, 17:18

Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк зустрівся з Державним секретарем Сполучених Штатів Америки Кондолізою Райс, яка перебувала в Україні з робочим візитом.
 
Під час зустрічі сторони обговорили низку питань українсько-американських відносин, зокрема, шляхи зміцнення стратегічного партнерства між Україною та США в нових умовах, процес європейської та євроатлантичної інтеграції нашої держави, визнання за Україною статусу країни з ринковою економікою, стан впровадження економічних реформ в Україні.
 
Глава зовнішньополітичного відомства України відзначив важливу роль Сполучених Штатів у досягненні таких основних цілей зовнішньої політики нашої держави, як приєднання до СОТ та НАТО.
 
Американська сторона висловила підтримку обраному Україною курсу та готовність надавати нашій державі всіляке сприяння у реалізації пріоритетних завдань її зовнішньої політики.
 
Співрозмовники також обговорили низку міжнародних питань, що становлять спільний інтерес, зокрема, ситуацію в регіоні. К.Райс висловила вдячність за зусилля України у врегулюванні Придністровського конфлікту та лідерство нашої держави у низці міжнародних проектів, зокрема ГУАМ.
 
Б.Тарасюк поінформував Державного секретаря США про результати Форуму Спільноти Демократичного Вибору та інші ініціативи України, спрямовані на забезпечення демократії, безпеки та добробуту в регіоні.
 

Прес-служба МЗС


Адрес новости: http://e-news.com.ua/show/102873.html



Читайте также: Финансовые новости E-FINANCE.com.ua