• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Батенко хоче звільнити Боряка

    Опубликовано: 2005-12-08 09:32:00
    У п’ятницю, 9 грудня, заступник голови Львівської ОДА з гуманітарних питань Тарас Батенко зустрінеться з віце-прем’єр-міністром України В’ячеславом Кириленком щодо справи викрадень із Львівського державного архіву. Про це повідомив заступник голови Львівської обасної ради Андрій Парубій.

    Основною темою розмови з Кириленком буде, за словами Парубія, необхідність звільнення голови Держкомархіву Геннадія Боряка.

    Крім цього, обговорюватиметься доцільність відкриття у Львові Інституту національної пам’яті.

    Нагадаємо, Львівська ОДА та облрада вважають Геннадія Боряка причетним до скандалу з львівськими архівами. „Ми маємо підстави вважати, що крадіжки з Львівського архіву мали свою вертикаль від керівника львівського, керівника всеукраїнського архіву і до відповідного віце-прем’єра того періоду Табачника”, — сказав Парубій на прес-конференції 2 грудня.

    Геннадій Боряк залишив на посаді директора Центрального державного історичного архіву у Львові Діану Пельц, попри те, що під час її керівництва з архіву було вкрадено, за оцінками експертів, 292 архівні справи на суму 5,8 млн. EUR.
     
    "ВГОЛОС"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.