• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Івченко: Україна захищатиме національні інтереси

    Опубликовано: 2005-12-08 10:50:00
    Керівник компанії "Нафтогаз України" Олексій Івченко заявив, що українська сторона на газових переговорах з Росією захищатиме національні інтереси і не поступатиметься під, як він сказав, тиском.
     
    Пан Івченко відкинув звинувачення російської сторони у неконструктивносі української сторони, яка відмовляється погоджуватися на різке підвищення ціни газу на наступний рік. Олексій Івченко перед доповіддю на засіданні уряду заявив, що компромісні рішення на переговорах з росіянами будуть обов'язково знайдені.
     
    Українські урядовці наполягають на виконанні угод про умови транспортування газу на період до 2013 року, у якій встановлені пільгові ціни на газ для України, у той час, як "Газпром" наполягає на збільшенні ціни.
     
    Учора в Москві "Газпром" заявив про зрив чергового раунду українсько-російських переговорів щодо умов газопостачань на наступний рік, звинувативши в цьому Україну. Але раніше повідомлялося, що український міністр палива та енергетики Іван Плачков скасував візит до Москви через відсутність там його російського колеги Віктора Христенка.
    Президент Ющенко сказав, що збирався обговорювати тему газопостачань у телефонній розмові з Владіміром Путіним. В інтерв'ю українським журналістам Віктор Ющенко зазначив, що переговори щодо газу вийшли з експертного рівня на політичний.
     
    "BBCUkrainiane.com"
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.