• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Балаклицький:"Тернопільщина є прикладом якісної співпраці влади та судової адміністрації"

    Опубликовано: 2005-12-08 15:32:00
    На Тернопільщині найкраще в Україні налагоджено систему взаємодії між органами виконавчої влади, органами місцевого самоврядування та судовими адміністраціями. Про це заявив сьогодні голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький. Сьогодні він прибув до Тернополя, щоб взяти участь в нараді присвяченій темі організаційного забезпечення роботи місцевих судів.
     
    Участь в зустрічі з керівником Державної судової адміністрації України взяли голова ТОДА Іван Стойко, заступник голови обласної ради Василь Кравець, голови райдержадміністрацій та районних рад, представники Тернопільського міськвиконкому, голови районних судів, журналісти.
     
    Як зазначив начальник територіального управління Державної судової адміністрації в Тернопільській області Федір Шевчук: “Ми повністю усвідомлюємо важливість та актуальність, спільно у взаємодії з органами місцевої влади, покладених на нас завдань щодо організаційного, матеріально-технічного, кадрового вирішення проблем судів і суддів, тому і Обласна організаційного забезпечення діяльності судів на 2003 – 2005 роки виконана практично вся”.
     
    Спільними зусиллями Державної судової адміністрації України, керівництва апеляційного суду, виконавчої та представницької влади, як в області, так і на місцях, вдалося вирішити найскладніші проблеми з приміщення для судів у районах області. “На практиці сьогодні склалась ситуація, коли переважна більшість керівників органів місцевої, як виконавчої, так і представницької влади, з розумінням ставиться до проблем судової влади, готових  до плідної дієвої співпраці і здатна вирішити питання надання фінансової, господарської допомоги для поліпшення матеріально-технічного забезпечення судів” – сказав Федір Шевчук.
     
    Голова Державної судової адміністрації України Іван Балаклицький подякував представникам місцевої влади за розуміння потреб судової гілки влади, та зауважив, що вирішення питань організаційно-технічного забезпечення місцевих судів є державною справою, адже не лише забезпечує нормальні умови відправлення судочинства, але й захищає право громадян на захист їхніх прав, створює належні побутові умови для відвідувачів та працівників суду.
     
    Іван Балаклицький зазначив, що нарада, яку провели у Тернополі є надзвичайно важливою адже дозволяє детальніше розглянути питання співпраці трьох гілок влади на місцях, виявити проблемні місця і окреслити шляхи до їх усунення.
     
    Саме це підтвердив голова Тернопільської облдержадміністрації Іван Стойко, який повідомив присутнім, що обласна влада сприяла, сприяє і надалі сприятиме роботі судових установ, розуміючи, що без суду існування демократичної держави неможливе. Що ж стосується існуючих проблем, то голова ОДА доручив представникам районних влад вжити заходів для надання необхідної допомоги районним судам та наголосив, що найближчим часом має намір підписати окреме розпорядження за результатами роботи сьогоднішньої наради.
     
    Прес-служба КМУ
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.