• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Районні судді звільнені із займаних посад

    Опубликовано: 2005-12-08 15:49:00

    За інформацією, наданою Управлінням Служби Безпеки України в Харківській області облдержадміністрації щодо результатів перевірок в органах судочинства встановлено, що серед суддів Харківщини при влаштуванні на роботу мали місце випадки приховування від кваліфікаційних комісій фактів притягнення до кримінальної відповідальності та відбуття покарання.

    Так, суддя Красноградського районного суду Харківської області Несторенко Олександр Миколайович при влаштуванні на роботу до органів судової влади використав підроблені документи з метою приховування фактів неодноразового притягнення його до кримінальної відповідальності та відбуття покарання. За зазначеним фактом прокуратурою Харківської області у відношенні Несторенка О.М. була порушена кримінальна справа за ч.3 ст.358 КК України.5 листопада поточного року Указом Президента України суддю Несторенка О.М. звільнено з посади у зв’язку з порушенням присяги судді.

    Суддя Дзержинського районного суду м. Харкова Шаповаленко Любов Леонідівна приховала факт притягнення її у 1983 році до кримінальної відповідальності за отримання хабара та відбування покарання протягом 4 років. Ці факти стали відомі кваліфікаційній комісії суддів Харківського апеляційного округу и Вищій кваліфікаційній комісії суддів України, якими було прийнято рішення увійти з поданням до Президента України про звільнення її з посади судді. 7 листопада 2005 року Указом Президента України суддя Шаповаленко Л.Л. звільнена з посади.

    Харківська облдержадміністрація

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.