• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко провів робочу нараду з керівництвом ЧАЕС та зони відчуження

    Опубликовано: 2005-12-08 16:19:00
    Президент України Віктор Ющенко провів робочу нараду з керівництвом ЧАЕС та керівництвом зони відчуження щодо комплексного вирішення питань Чорнобильської зони та атомної станції. Головним пунктом наради було питання підготовки до початку будівництва об’єкту «Укриття» та закінчення будівництва сховища відпрацьованого ядерного палива СВЯП-2. Про це ELCOMART Политика повідомила прес-служба Президента.
     
    Президент схвально поставився до активізації переговорного процесу з країнами-учасницями Асамблеї донорів Чорнобильського фонду «Укриття». Глава держави дав доручення забезпечити найвищий рівень представництва України на засіданні країн-учасниць Асамблеї у Лондоні, запланованої на лютий наступного року.
     
    Президент України висловився за перегляд усіх питань господарської діяльності Чорнобильської зони з метою активнішого використання земель та поетапного відновлення життєдіяльності зони. З цією метою Глава держави доручив сформувати оновлену концепцію господарського використання зони відчуження.
     
    Верховна Рада України ухвалила Закон, який визначає чотири зони радіоактивного забруднення: зона відчуження – 30-км – зона навкруги ЧАЕС; зона безумовного (обов'язкового відселення); зона гарантованого добровільного відселення; зона посиленого радіаційного контролю.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.