• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Тарасюк взяв участь в засідання Комісії Україна-НАТО

    Опубликовано: 2005-12-09 11:49:00
    8 грудня ц.р. в штаб-квартирі НАТО в Брюсселі відбулося засідання Комісії Україна-НАТО, у якому взяв участь Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк. Члени Комісії обговорили прогрес, досягнутий у рамках виконання Плану дій Україна-НАТО, а також перспективи подальшого розвитку відносин у контексті Інтенсифікованого діалогу стосовно членства та відповідних реформ.
     
    Б.Тарасюк поінформував міністрів закордонних справ країн НАТО про досягнення Україною цілей Плану дій Україна-НАТО. Зокрема, він привернув увагу до успіхів у ході проведення демократичних реформ, у забезпеченні основних прав і свобод людини, підвищенні рівня життя та соціального захисту громадян, проведенні воєнної реформи, наголосив на участі у спільних операціях під егідою НАТО і держав-членів.
     
    Як зазначив український міністр, багато з поставлених цілей на сьогоднішній день практично досягнуті, на решті напрямків, які мають довготривалий стратегічний характер, отримано значний прогрес. Такі результати надають можливість переходу у найближчому майбутньому до наступного етапу розвитку відносин Україна-НАТО. У цьому зв’язку Б.Тарасюк підтвердив заінтересованість України щодо залучення в 2006 році до роботи в рамках Плану дій щодо членства - основної програми підготовки країн-кандидатів до членства в НАТО.
     
    Міністри закордонних справ держав-членів НАТО відзначили прогрес, досягнутий нашою державою у проведенні реформ, зокрема у зміцненні демократичних інститутів держави та реформуванні оборонного і безпекового сектору, та привітали готовність Уряду України щодо їхнього подальшого поглиблення.Вони висловили сподівання стосовно проведення вільних та справедливих виборів до Верховної Ради України у березні 2006 року, наголосивши, що це стане важливою нагодою для України продемонструвати незворотність реформ.
     
    Вони закликали до подальшого проведення судової та адміністративної реформ, боротьби з корупцією, привітали плани нашої держави здійснити загальний огляд сектору безпеки. Крім того, вони закликали Україну до продовження надання внеску до регіональної безпеки. Вони також підкреслили важливу роль України як контрибутора глобальної регіональної стабільності та безпеки. В цьому контексті міністри закордонних справ позитивно відзначили участь України в миротворчих місіях у Косово та Іраку, а також наголосили на високому рівні взаємосумісності військових частин Збройних Сил України, виділених для забезпечення зазначених операцій.
     
    За підсумками засідання було прийнято спільну заяву, в якій вперше у документах Україна-НАТО йде мова не лише про відкритість “дверей НАТО”, а й про конкретні перспективи залучення України до програми Плану дій щодо членства. Зокрема, у заяві наголошується, що подальший прогрес у досягненні Україною її євроатлантичних інтеграційних цілей, в т.ч. стосовно залучення до Плану дій щодо членства, в першу чергу визначатиметься результатами проведення реформ.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.