• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Спільна Заява засідання Комісії Україна-НАТО

    Опубликовано: 2005-12-09 12:26:00
    1. Міністри закордонних справ у ході  засідання Комісії Україна-НАТО у Брюсселі наголосили на важливості особливого партнерства Україна-НАТО для безпеки і стабільності на євроатлантичному просторі. Вони також обговорили перспективи майбутнього розвитку відносин України з Альянсом у контексті Інтенсифікованого діалогу щодо прагнень України до набуття членства та відповідних реформ, без упередження будь-яких можливих рішень Альянсу.
     
    2. Міністри підтвердили свою відданість успішному проведенню  операцій та місій НАТО, включаючи операції Міжнародних сил сприяння безпеці в Афганістані, КФОР у Косово, операцію “Активні зусилля” у Середземному морі, із задоволенням відзначивши активну підтримку зазначених місій з боку України. Вони закликали до подальшої інтенсифікації співробітництва у рамках спільних операцій, зокрема досягли згоди розглянути можливі внески України до Навчальної місії НАТО-Ірак (НМН-І) та логістичної підтримки Альянсом Африканського Союзу в Дарфурі. Вони висловили позитивну оцінку внескам України до регіональної безпеки.
     
    3. Міністри привітали прогрес, досягнутий упродовж 2005 року у розробці практичних проектів Україна-НАТО, спрямованих на задоволення потреб національної безпеки та оборони України, включаючи започаткування трастових фондів ПЗМ з метою надання допомоги у знищенні небезпечних надлишкових боєприпасів та перепідготовки й адаптації звільнених у запас або відставку військовослужбовців. Вони також привітали започаткування у ході нещодавніх консультацій високого рівня Україна-НАТО у Вільнюсі проекту щодо надання допомоги у підготовці цивільних службовців до роботи в українських оборонних та безпекових структурах.
     
    4. Міністри закордонних справ держав-членів Альянсу підтвердили відкритість дверей НАТО для європейських демократій, які прагнуть та здатні взяти на себе відповідальності, пов’язані з членством, згідно із статтею 10 Вашингтонського договору. Водночас, вони наголосили, що подальший прогрес у досягненні цілей євроатлантичної інтеграції України, включаючи можливу участь у програмі План дій щодо членства, залежатиме, насамперед, від конкретного прогресу у проведенні ключових реформ.
     
    5. У рамках Інтенсифікованого діалогу, започаткованого раніше цього року, міністри оцінили прогрес, досягнутий протягом 2005 року у зміцненні демократичних інститутів України та реформуванні оборонного та безпекового секторів. У цьому контексті вони, зокрема, привітали готовність Уряду України здійснити загальний огляд сектору безпеки України. Вони висловили сподівання щодо проведення вільних та справедливих виборів, у тому числі до Верховної Ради України у березні 2006 року, як важливої нагоди для України продемонструвати стабільний характер реформ.
     
    Вони закликали до подальшого проведення судової та адміністративної реформ, включаючи боротьбу з корупцією. Крім того, вони закликали Україну до продовження внеску до регіональної безпеки. Нарешті, вони взяли до уваги триваючу роботу з підготовки амбіційного Цільового плану Україна-НАТО на 2006 рік та висловили сподівання щодо його швидкого прийняття та вчасного і рішучого виконання. Міністри домовилися відслідковувати досягнутий Україною прогрес. Міністри закордонних справ держав-членів Альянсу продовжуватимуть надавати Україні допомогу у досягненні цілей реформ.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.