• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування

    Опубликовано: 2005-12-09 17:44:00
    У п’ятницю в рамках робочої поїздки до Кіровоградської області Голова Верховної Ради України Володимир Литвин зустрівся з представниками органів місцевого самоврядування області. В.Литвин вручив відзнаки Верховної Ради України представниками органів місцевого самоврядування Кіровоградщини. У своєму виступі В.Литвин охарактеризував суспільні та економічні процеси, які відбуваються в державі, а також передвиборчу ситуацію.
     
    Економічну ситуацію В.Литвин охарактеризував як «стабільну у своїй складності». За його словами, сьогодні важливо ухвалити бюджет на наступний рік, прийнявши таке рішення, яке «потрібне Україні, а не Верховній Раді чи Кабінету Міністрів». У зв’язку з цим він наголосив на необхідності досягнення компромісу при формуванні основного фінансового документу країни.
     
    Як поінформувала Голова підкомітету з питань місцевих бюджетів Комітету з питань бюджету Катерина Фоменко, профільний комітет досягнув домовленості з урядом щодо додаткового фінансування потреб місцевих бюджетів у розмірі 4,5 млрд. грн., з яких 1,5 млрд. грн.. будуть спрямовані на вже діючі програми. На її думку, це дозволить досягнути більш ефективних результатів у розвитку регіонів.
     
    В.Литвин підкреслив, що на сьогодні проблемою є також відміна низки пільг для підприємництва, що призвело до підвищення податкового тиску та погіршення бізнесового клімату. Він також негативно оцінив припинення дії законів про території пріоритетного розвитку та вільні економічні зони, оскільки ними передбачено інновації, розвиток технологій в цих регіонах.
     
    Ще одним ризиком В.Литвин назвав політику значного випередження доходів населення на фоні низьких темпів зростання ВВП. Говорячи про продаж «Криворіжсталі», В.Литвин поінформував, що у парламенті зареєстровано законопроект щодо спрямування 1% коштів від продажу цього підприємства на екологічні потреби міста Кривий Ріг, і висловив переконання, що цей документ буде підтримано парламентом.
     
    Відповідаючи на запитання, В.Литвин висловив переконання, що Україна повинна використати можливості співпраці з НАТО з метою вирішення наших проблем. Водночас він зазначив, що стосовно участі у НАТО має бути проведений референдум, аби «люди висловили своє ставлення». «Ми повинні демонструвати підхід: що вигідно країні, то вигідно й усім», - наголосив В.Литвин. За його словами, також має бути висловлено ставлення громадян і до ЄЕП. Торкаючись майбутніх парламентських виборів, В.Литвин висловив думку, що сьогодні ймовірним сценарієм є те, що у новій Верховній Раді України «буде складно сформувати працездатну більшість». Водночас, сказав він на прес-конференції журналістам, «треба шукати основу, яка може зв’язати Україну».
     
    Голова Верховної Ради України також взяв участь в урочистостях з нагоди 75-річчя Кіровоградського технікуму механізації сільського господарства. Планується, що під час робочої поїздки В.Литвин відвідає ВАТ «Птахокомбінат».
     

    Прес-служба ВРУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.