• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко зустрівся з міністром національної оборони Гвінеї

    Опубликовано: 2005-12-13 10:38:00
    В рамках візиту в Україну гвінейської військової делегації у військовому відомстві відбулася зустріч міністра оборони України Анатолія Гриценка з міністром національної оборони Республіки Екваторіальна Гвінея генерал-лейтенантом Доном Антоніо Мба Нгема.
     
    Також керівник військового відомства Екваторіальної Гвінеї зустрівся з начальником Генерального штабу – Головнокомандувачем Збройних Сил України генерал-полковником Сергієм Кириченком.
     
    В ході переговорів у складі військових делегацій сторони обговорили пріоритетні напрями співпраці, які становлять взаємний інтерес для двох відомств. Під час розмови гвінейська сторона наголосила на двох напрямах, які сьогодні є актуальними для її збройних сил. Це – підготовка кадрів та технічне оснащення армії Екваторіальної Гвінеї. Зокрема, Міністр оборони цієї африканської країни висловив зацікавленість у підготовці офіцерів для сухопутних військ та пілотів для гелікоптерів на базі українських вищих військових навчальних закладів, а також у придбанні кораблів типу “фрегат”, гелікоптерів “Мі-24” та системи контролю за повітряним простором та прибережною смугою.
     
    Анатолій Гриценко зазначив, що українська сторона готова направити групу фахівців до Екваторіальної Гвінеї, які на місці допоможуть своїм гвінейським колегам більш детально визначитися у системах озброєнь та технічному оснащенні, необхідних для забезпечення ефективного рівня безпеки цієї африканської країни.
     
    За підсумками переговорів Анатолій Гриценко та генерал-лейтенант Дон Антоніо Мба Нгема підписали Угоду між Міністерством оборони України та Міністерством національної оборони Екваторіальної Гвінеї про військове співробітництво.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.