• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Червоненко: "Я не купую зворотній квиток до Києва"

    Опубликовано: 2005-12-13 14:58:00

    Новопризначений губернатор Запорізької області Євген Червоненко розповів сайту RAZOM пор свій перший робочий день в новій якості. "Я прилетів учора рейсовим літаком і перше, що я сказав журналістам, котрі зустрічали мене в аеропорту - що я не збираюся купувати зворотній квиток до Києва і щоб вони за мене це не робили. Журналістам я також тезисно описав бачення своїх задач, підкреслив, що я в першу чергу менеджер, політикою в області займаються інші люди".

    "Я хочу досягнути в області консенсусу, - підкреслив Червоненко, - Розумію, як член Політради партії "Наша Україна, що кращою агітацією за нашу партію стане покращення соціально-економічної ситуації в області. Я хочу зробити політику в регіоні прозорою. Перше моє розпорядження - створення губернаторської Ради, куди ввійдуть найяскравіші представники політичної та економічної еліти області".

    "Моя задача, - заявив запорізький губернатор, - стати людиною, до котрої дослухаються і котру поважають, Я - зі свого боку - так само буду слухати усіх. Ніяких різких рухів я робити не збираюся".

    "Відразу після аеропорту, - розповів сайту RAZOM Червоненко, - я зібрав усіх своїх замів й провів нараду по першочерговим питанням. Потрібно вирішити цілу низку невідкладних справ. Область переведена в так звану "низьку категорію" щодо системи оплати праці. Справа в тому, що населення області трішки не дотягує до 2 мільйонів, тому бюджетників перевели на найнижчу категорію оплати праці. Тобто, кожен бюджетник недоотримує 60 гривень середньостатистичної зарплати. Це при тому, що область - друга в країні по податковим відрахуванням...

    Потім провів робочу вечерю з головою Облради Володимиром Березовським і мером Запоріжжя Карташовим. Сьогодні з самого ранку знайомлюсь зі структурою, приймаю справи".

    Відповідаючи на питання про кадрові зміни в керівництві області, Червоненко зазначив: "Про них ви почуєте, хоча махати шашкою я не збираюся. Я хочу стати консолідатором суспільства. Звісно, щодо моєї особи є певна настороженість. Часом я буваю жорстким, але намагаюсь пояснити, що я - патріот команди і задекларував добрі стосунки в області зі всіма. Бо якщо в команді будуть людські стосунки - ми доб'ємося результатів".

    "Моя задача, - наголосив Червоненко, - створити такі соціально-економічні умови, за яких люди відчують, що в область прийшов яскравий представник помаранчевої команди. Я хочу показати себе хорошим менеджером обласного масштабу. Котрий не шукає ворогів, котрий відповідає і за податки, і за соціальну політику мовою цифр і дій. Це буде найкраща агітація. І люди поймуть, що в "Нашій Україні" - це зважені політики і зважені менеджери.

    Торкаючи питання виборчих списків партії "Наша Україна", в яких, як відомо, Червоненко займає 29 позицію, губернатор зазначив: "В списках я лишаюся. Якщо вийдуть (ті кандидати, котрі займають державні посади - ред.) усі до єдиного - я, як командна людина, вчиню так само".
     

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.