• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Оробець: "Українсько-російську газову проблему найближчим часом буде розв'язано"

    Опубликовано: 2005-12-13 15:34:00
    "Українсько-російську газову проблему найближчим часом буде розв'язано, вона поставлена на порядку денному зустрічей президентів наших держав, - заявив в ефірі Радіо ЕРА член Ради партії "Народний Союз Наша Україна", народний депутат Юрій Оробець. - Водночас, це - цілий комплекс українсько-російських питань. Росія хоче загнати нас у Єдиний економічний простір, окрім того, вона намагається виторгувати для себе зовсім інші ціни, щоб завдати удару по нашій економіці. А позиція України в цій ситуації з юридичної точки зору бездоганна, оскільки у нас є угода до 2009 року на ціну 50$ за 1000 м кубічних".
     
    "Таке загострення виникає раз по разу, - зазначив Юрій Оробець. - По-перше, наближаються парламентські вибори, і Росія робить ставку на своїх політичних сателітів. А представники політичного російського лобі в українському парламенті, зокрема Литвин і Клюєв, не приховують своєї лояльності нашим сусідам. Я вважаю, що ця метушня, коли частина українського політикуму відверто демонструє плазування перед російськими інтересами, іде на шкоду нашим державним інтересам".
     
    "Газове питання - це є питання геополітики, причому, великої геополітики, - вважає народний депутат. - Українська газова труба для України значить значно більше, ніж військові бази в Севастополі. І власне те, що Україна є на 80% монополістом постачання російського газу, дає право нашій державі відстоювати свої державні інтереси. В даному випадку Росія чітко робить ставку на політичний розкол в Україні. Тому позиція України повинна бути абсолютно єдиною, і втручання в той чи інший спосіб є елементом політиканства і неприпустимим при виробленні єдиної державної політики".
     
    "Загалом же, газові переговори - найважливіші з тих, які вів наш Президент протягом останнього року, - додав Юрій Оробець. - Від цього залежить і наша економічна безпека, і подальші цивілізовані стосунки між нашими державами. Я вважаю, що потрібно проаналізувати ті відповіді, які отримає Плачков у Росії, і на основі цих відповідей, свого власного бачення і юридичної практики попередніх років якнайшвидше вирішити цю проблему".
     

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.