• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Іванчо: "Криміналізація місцевого самоврядування не буде допущена"

    Опубликовано: 2005-12-14 14:07:00
    "Ми повинні не допустити криміналізації органів місцевого самоврядування, - сказав у розмові з журналістами в середу член Ради партії "Народний Союз Наша Україна" Іван Іванчо з приводу внесення Президентом України на розгляд Верховної Ради законопроекту, що передбачає зняття депутатської недоторканості з депутатів місцевих рад".
     
    "Як відомо, не так давно парламент схвалив закон, який підтримує таку недоторканість, - нагадав народний депутат. - Це викликало справедливу стурбованість громадськості, адже закон відкриває шлях до криміналізації органів місцевих рад, а відтак порушує демократичні засади місцевих виборів".
     
    "Президентський законопроект спрямований на приведення статусу депутатів місцевих рад у відповідність із Конституцією України, - наголосив Іван Іванчо. - Важливо також, що водночас пропонуються додаткові гарантії незалежної діяльності депутатів. Так, кримінальна справа стосовно депутата місцевої ради може бути порушена лише Генпрокурором, його заступником, прокурором Автономної Республіки Крим, прокурорами областей, міст Києва та Севастополя. Важливо також, що рішення про порушення кримінальної справи та обраний запобіжний захід щодо того чи іншого депутата доводиться до відома відповідної ради".
     
    "Введення в дію цього закону гарантуватиме дотримання вимог Конституції, рішень Конституційного Суду, демократичного формування органів місцевого самоврядування. І найголовніше - він має заступити дорогу криміналізації органів місцевого самоврядування", - сказав на закінчення народний депутат.
     

    Прес-служба НСНУ  

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.