• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Корупція в Україні залишилась на попередньому рівні

    Опубликовано: 2005-12-16 09:41:00
    Корупція в Україні залишилася на такому ж рівні, як і раніше, йдеться у доповіді “Барометр міжнародної корупції 2005”міжнародної неурядової організації Transparency International. Об’єктом дослідження є не реальний рівень корупції в країні, а те, наскільки поширеним вважають це явище громадяни, повідомляє “Німецька хвиля”. Transparency International опитала 55 тисяч людей із 69 країн. Україна потрапила до цього списку вперше. Найкорумпованішими українці вважають міліцію, суди та митницю. Що стосується політики, то українські респонденти називають її корумпованою переважно через поєднання багатьма діячами політичної діяльності та бізнесу. Більшість українців вважають, що корупція залишилася на такому ж рівні, як і раніше.
     
    Регіональний директор по Європі та Центральній Азії міжнародного секретаріату Transparency International Міклош Маршал в інтерв’ю “Німецькій хвилі” вказав на цю проблему: „Успіх у боротьбі з корупцією залежить від загального настрою населення. Якщо люди мають підстави довіряти своєму урядові, тоді вони можуть змінити загальну свідомість”. У 2005 році майже 30% опитаних українців та члени їхніх родин давали хабарі. Як зауважує М.Маршал, нині українці значно більше коштів витрачають на хабарі, аніж на сплату податків.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.