• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • У Тбілісі відбулася Третя зустріч спеціальних представників держав-учасниць

    Опубликовано: 2005-12-16 10:12:00
    15 грудня ц.р. у м.Тбілісі відбулася Третя зустріч спеціальних представників держав-учасниць Угоди про створення Чорноморської групи військово-морського співробітництва (БЛЕКСІФОР). Зазначений документ, як відомо, був підписаний 2001 року Україною, Туреччиною, Болгарією, Грузією, Румунією та Росією.
     
    Як повідомив керівник української делегації Директор Департаменту контролю над озброєннями та військово-технічного співробітництва МЗС України Володимир Бєлашов, метою зустрічі було підбиття підсумків діяльності Комітету командувачів МВС на Чорному морі та спеціальної групи експертів держав-учасниць БЛЕКСІФОР з підготовки з’єднання до виконання завдань із попередження тероризму та розповсюдження зброї масового знищення, засобів її доставки та відповідних компонентів.
     
    Учасники засідання відзначили пріоритетну роль причорноморських держав у підтриманні миру та безпеки в акваторії Чорного моря, включаючи запобігання загрозі тероризму та розповсюдженню зброї масового знищення.
     
    У цьому контексті були визначені подальші кроки, спрямовані на повне використання потенціалу БЛЕКСІФОР. Йдеться, зокрема, про налагодження ефективного обміну інформацією між державами-учасницями щодо ризиків та загроз на Чорному морі, а також про вдосконалення механізму функціонування штабу Оперативного управління організації.
     
    У ході зустрічі було схвалено “Правові аспекти діяльності БЛЕКСІФОР щодо запобігання загрозі тероризму, розповсюдженню зброї масового знищення, засобів їх доставки і відповідних матеріалів”. Зустріч сприятиме подальшій адаптації БЛЕКСІФОР до сучасних безпекових реалій на Чорному морі.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.