• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Китай підписали двосторонній протокол

    Опубликовано: 2005-12-16 10:52:00
    Протокол між Україною і КНР, яким завершено процес двосторонніх переговорів між країнами щодо доступу на ринки товарів і послуг у контексті набуття Україною членства у СОТ, підписали сьогодні в Гонконгу заступник міністра економіки України Валерій Пятницький і заступник міністра комерції Китаю І Сяочжунь.
     
    Коментуючи подію, Арсеній Яценюк підкреслив, що підписання даного документу є одним з найбільших досягнень усього переговорного процесу на шляху нашої держави до Світової організації торгівлі. При цьому він особливо відзначив у цьому заслугу міністра закордонних справ Бориса Тарасюка.
     
    Керівник Мінекономіки нагадав: залишилося ще 6 країн, з якими українська сторона має укласти двосторонні протоколи. Найважливішими є переговори з США. З представниками цієї держави українська делегація провела дуже плідні зустрічі у Гонконгу, у рамках 6-ї міністерської конференції СОТ. За словами Арсенія Яценюка, переговори зі Сполученими Штатами нині перебувають на завершальній стадії і є технічними; напрацьовано остаточний перелік питань та пропозицій, які треба узгодити. З 15 пунктів, які були невирішеними протягом тривалого періоду часу, на даний момент залишилося тільки два, поінформував глава Мінекономіки.
     
    Торкнувшись перспективи синхронного вступу до СОТ України і Росії, Арсеній Яценюк зауважив, що слово "синхронізація" жодного разу не лунало на нинішній конференції. Теоретично Київ і Москва можуть вступити одночасно в Організацію, але, підкреслив Арсеній Яценюк, Україна опікується сьогодні виключно внутрішніми інтересами.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.