• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Жебровський зустрівся з урядовою делегацією Республіки Екваторіальна Гвінея

    Опубликовано: 2005-12-16 11:30:00
    Високі гості з Екваторіальної Гвінеї – перший заступник міністра закордонних справ країни Хосе Есоно Міча Акенг, заступник міністра фінансів і бюджету Іларіо Сіса Торес, Надзвичайний і Повноважний Посол Республіки Екваторіальна Гвінея Фаусто Абесо Фума прибули в Київ з метою обговорення перспективи подальшого розвитку двостороннього співробітництва в галузі освіти і науки, підготовки кадрів на базі вищих навчальних закладів України.
     
    Сторони зауважили, що співробітництво двох країн в цьому напрямку має давню історію і завжди було успішним. Українські внз, починаючи з 1997 року, підготували близько 200 фахівців для Республіки Екваторіальна Гвінея. Кожного року Україна виділяє 5 державних стипендій для гвінейських громадян, а на контрактних умовах за фахами навчається студенти в кількості, необхідній для цієї країни.
     
    Сторони наголосили, що одним із важливих напрямів в роботі - співробітництво безпосередньо між вищими навчальними закладами країн та залучення до педагогічної роботи українських викладачів в навчальних закладах Республіки Екваторіальна Гвінея.
     
    Про високий рівень зацікавленості у навчанні громадян Гвінеї в українських внз, свідчить і той факт, що Угода про співробітництво в галузі освіти і науки та взаємне визнання дипломів була підписана безпосередньо Президентом Республіки Екваторіальна Гвінея в ході його офіційного візиту в Україну в 2004 році.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.