• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Під головуванням Ющенка розпочалося VIІ пленарне засідання Консультативної ради

    Опубликовано: 2005-12-16 11:58:00
    Під головуванням Президента України Віктора Ющенка розпочалося VIІ пленарне засідання Консультативної ради з питань іноземних інвестицій в Україні. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    На початку засідання Президент відзначив, що на розгляд його учасників сьогодні представлена «прекрасна концепція зі створення передумов для інвестиційного прориву як комплекс першочергових заходів державної політики».
     
    «Думаю, основним предметом сьогоднішньої дискусії буде якраз цей документ, який сформований по семи різним напрямам економічної політики», – сказав В. Ющенко, подякувавши експертам, які працювали над цим проектом протягом останніх тижнів.
     
    Глава держави підкреслив, що сподівається на «цікаву розмову» і закликав присутніх до активної участі в обговоренні як концепції, так і меморандуму за результатами засідання, в якому, за його словами, також «пропонується підкреслити наші концептуальні домовленості щодо розвитку інвестиційного клімату в Україні».
     
    У своєму виступі Президент, крім того, зазначив, що за час, який минув від попереднього засідання Консультативної Ради, українській владі вдалося досягти ряду позитивних зрушень у інвестиційному кліматі держави. «Ми провели ту економічну політику, якою можна пишатися. Перш за все, ми стали на шлях реалізації декларованих українською владою кроків лібералізації економіки, організації конкурентного та відкритого ринку». – сказав В. Ющенко. За словами Президента, «надзвичайно приємним» є те, що покращення інвестиційного клімату в Україні за останні кілька тижнів «знайшло світове визнання» – про це зокрема свідчить «фундаментальне політичне» рішення Саміту Україна – ЄС про визнання нашої держави країною з ринковою економікою.
     
    Відзначаючи позитивні результати роботи уряду, В. Ющенко закцентував увагу на вирішенні питання, пов’язаного із закриттям вільних економічних зон та зон пріоритетного розвитку. «Сьогодні ми можемо сказати, що ця проблема розв’язана», – констатував Президент. Він зазначив, що після чисельних зустрічей з інвесторами, які були задіяні в роботі ВЕЗ, досягнуто компромісного рішення – структури, що працюють в режимі ВЕЗ і відправляють свою продукцію виключно на експорт, не сплачують ПДВ та митні платежі. «Це достатній компенсатор для того, щоб левова частина інвесторів сьогодні змінила підхід і забезпечила подальшу реалізацію своїх проектів», – переконаний Глава держави.
     
    Планується, що в ході сьогоднішнього засідання Консультативної ради його учасники зокрема розглянуть відповідність потенціалу української економіки очікуванням іноземних інвесторів.
     
    На засіданні будуть представлені рекомендації робочих груп ринкових реформ, фіскальної і податкової політики, з банківських і небанківських фінансових інститутів та ринку капіталу, з комплексного розвитку економіки, з інформаційних технологій та зв’язку, з сільського господарства і харчової промисловості та з проведення іміджевої політики.
     
    Під час відкритих дискусій порушуватимуться такі питання, як стабільність і спрощення податкової системи, реформування фінансового ринку України, залучення інвестицій у паливно- енергетичний сектор, захист інтелектуальної власності та стимулювання інформаційно-комунікаційних технологій тощо.
     
    З української сторони у заході беруть участь Голова Верховної Ради Володимир Литвин, Прем'єр-міністр Юрій Єхануров, Секретар Ради національної безпеки і оборони Анатолій Кінах, Голова НБУ Володимир Стельмах, міністр фінансів Віктор Пинзеник, перший заступник Глави Секретаріату Президента України Іван Васюник.
     
    Серед іноземних членів Консультативної ради – президент Європейського банку реконструкції та розвитку Жан Лем’єр, президент компанії «Майкрософт» по Росії та країнах СНД Ольга Дергунова, президент Американської торговельної палати в Україні Хорхе Зукоскі, член Центрального правління концерну «Сіменс АГ» Руді Лампрехт, голова правління закритого акціонерного товариства «Крафт Фудз Україна» Джордж Логуш, президент Європейської бізнес-асоціації Бйорн Маркштед, голова компанії «Ернст енд Янг Глобал» Пол Остлінг, Делегат німецької економіки в Україні Карін Рау, голова «Барклейз Кепітал» Ханс-Йорг Рудлоф, президент і головний виконавчий директор фонду «Вестерн Ен Ай Ес Ентерпрайз Фанд» Наталі Яресько, віце-президент компанії «Кока-Кола» Соня Соутус.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.