• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Литвин категорично проти спекуляцій на мовну темy

    Опубликовано: 2005-12-16 12:46:00
    Питання державного статусу для російської мови в Україні піднімалося незліченну кількість разів. Особливо напередодні виборів, коли з’являється реальна нагода поспекулювати інтересами російськомовного електорату. Голова Верховної ради України, лідер Народної Партії Володимир Литвин в інтерв’ю «Российской газете» питання другої державної мови прокоментував за допомогою народного прислів’я: «Обіцяти – ще не означає женитися».
     
    Так і в політиці. Коли хочуть заручитися підтримкою з боку Росії, то деякі політичні лідери згадують про російську мову. Точніше про надання статусу російській мові не другої державної, а офіційної мови. Історично так склалося, що росіян в Україні ми не можемо називати національною меншістю. Через це фактично рідними стали дві мови. Слід визнати цей історичний факт и не намагатися що-небуть нав’язати», - сказав спікер.
     
    Він також підкреслив, що виступає категоричним противником українізації. Тим більше, прийняття законодавчих актів з цього приводу мало що можуть дати. Але це тому, що спершу треба виконати Конституцію України і закон про мови. «У цих документах чітко зафіксовані преференції стосовно російської мови», - зазначає лідер Народної Партії. На його думку, якщо обидві країни, Росія і Україна будуть політично близькими одна з одною, якщо ми будемо тісно взаємодіяти, тоді не виникатиме необхідності приймати якісь рішення, пов’язані з російською мовою.
     
    Володимир Литвин вважає, що саме життя змусить кожного українця знати російську мову. Можна приняти закон про цю мову і в той же час відгородитися від Росії «залізною завісою». Він підкреслює: «І що це дасть? Хто від цього виграє? Має існувати об’ємний підхід до даної проблеми. В протилежному випадку це буде спекуляція на настроях людей. А нам потрібна об’єднуюча політика».
     
    Прес-служба Народної Партії
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.