• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: Армiя - це не мiнiстерство торгiвлi

    Опубликовано: 2005-12-16 15:00:00
    Сьогодні, 16 грудня, під час розширеного засідання колегії військового відомства у Генеральному штабі Збройних Сил України міністр оборони України Анатолій Гриценко проаналізував військову складову проекту державного бюджету на 2006 рiк.
     
    Зокрема, він зазначив, що 8,9 мільярдів гривень, закладенi у проектi державного бюджету-2006 на дiяльнiсть Збройних Сил України, дозволять перейти до розвитку української армiї. Разом з тим, Анатолій Гриценко зауважив, що армiя це не мiнiстерство торгiвлi. Збройні сили України не повиннi заробляти для себе 3 мільярди гривень з тієї суми, яка передбачена у проектi державного бюджету на 2006 рiк на фінансування оборонного відомства.
     
    За словами глави оборонного відомства, цю суму для Збройних Сил України повинен заробити Фонд державного майна України. Анатолій Гриценко висловив рішучість звернутися в Уряд з метою отримання відповідного компенсаційного кредиту у тому разі, якщо подібного не станеться.
     
    Анатолій Гриценко також не погодився з пунктом проекту держбюджету, який передбачає накладення штрафів на Мiнiстерство оборони України, якщо протягом пiвроку пiсля звiльнення вiйськових мiстечок воно не зможе їх реалiзувати. Він висловив думку, що нести вiдповiдальнiсть за реалiзацiю цих об’єктів повинен Фонд держмайна України.
     
    Крiм того, мiнiстр оборони України зазначив, що не може погодитися зi статтею у проектi бюджету, яка передбачає виплату компенсацiю сiм’ї загиблого під час проходження служби в армії вiйськовослужбовця в розмiрi 17 тисяч гривень, у той час як у разi загибелi мiлiцiонера або службовця iнших силових структур ця сума становить 70-100 тисяч гривень. “Це несправедливо. Життя не можна вимiрювати в залежностi вiд того, в якiй силовiй структурi проходить службу солдат”, – наголосив глава українського оборонного відомства Анатолій Гриценко.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.