• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Негрич провів селекторну нараду

    Опубликовано: 2005-12-16 16:13:00
    16 грудня Голова Держспоживстандарту України Микола Негрич провів селекторну нараду за участю керівників підвідомчих організацій Держспоживстандарту України, у ході якої було підбито підсумки роботи у листопаді цього року.  Традиційно більшу частину наради фахівці Держспоживстандарту присвятили актуальним питанням споживчої політики й удосконаленню роботи територіальних органів у сфері захисту прав споживачів, адже недопущення на ринок України неякісної і небезпечної продукції (товарів, робіт, послуг) залишається пріоритетним завданням Держспоживстандарту.
     
    Так, територіальними управліннями у справах захисту прав споживачів протягом листопада загалом перевірено 4536 суб’єктів господарювання, у 4260 з яких виявлено різного роду порушення.
     
    У ході наради керівники управлінь прозвітували Голові Держспоживстандарту про проведені у регіонах заходи щодо недопущення проникнення на споживчий ринок неякісної та небезпечної продукції пташиного походження. Нагадаємо, що розпорядження щодо посилення контролю за якістю та безпекою сировини та продукції пташиного походження Микола Негрич підписав 19 жовтня 2005 р.
     
    На виконання даного розпорядження станом на 1 грудня територіальні управління у справах захисту прав споживачів загалом перевірили 201, 62 тонни м’ясотоварів пташиного походження, з яких забракували та зняли з реалізації 105,37 тонн продукції (52,26%).
     
    За словами фахівців, при реалізації даного товару й надалі мають місце такі найбільш поширені порушення, як відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки продукції, відсутність необхідної, доступної, достовірної та своєчасної інформації про товар, вичерпаний термін придатності, невідповідність вимогам нормативних документів.
     
    З подібних причин фахівці Держспоживстандарту під час перевірок бракували й вилучали з торгівлі й слабоалкогольні напої, якість та безпека яких дотепер залишається актуальною проблемою. Про це яскраво свідчать цифри – з перевірених у листопаді майже 970 дал забраковано та знято з реалізації понад 436 дал даної продукції. При цьому переважну більшість продукції – більш як 316 дал – забраковано через відсутність супровідних документів щодо якості та безпеки або через відсутність зазначення реєстраційних номерів сертифікатів відповідності (свідоцтв про визнання) в документах, згідно з якими передається продукція.
     
    Керівники підпорядкованих Держспоживстандарту підприємств також поінформували про результати здійснення державного нагляду за додержанням стандартів, норм і правил за якістю слабоалкогольних напоїв при виробництві та зберіганні продукції. Загалом було перевірено 63 підприємств, на 33 з яких виявлені порушення.
     
    За результатами державного нагляду видано, зокрема, приписи про заборону реалізації партії продукції, постанови про накладення штрафів та постанови про адміністративні стягнення в галузі стандартизації.
     
    Голова Держспожистандарту Микола Негрич у ході наради також повідомив про підсумки перевірок пива на підприємствах оптової торгівлі та виробництві. Так, з 1 вересня по 10 жовтня було перевірено 12 підприємств, на яких загалом перевірили понад 4 млн. дал продукції, з яких 915 тис. дал – забракували. За результатами держнагляду вжито відповідних заходів.
     
    На контролі керівництва Держспоживстандарту й таке питання, як розгляд звернень споживачів щодо неякісної продукції (робіт, послуг). Згідно з звітними матеріалами, озвученими під час наради, у листопаді цього року до територіальних управлінь у справах захисту прав споживачів загалом надійшло близько 4 тис. скарг та звернень споживачів, з яких понад 3 тис. (91%) розглянуто на користь споживача; повернено коштів за неякісні товари та надані послуги на загальну суму близько 830 тис. грн.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.