• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • В Івано-Франківську пройшов семінар "Місцевий та регіональний розвиток України"

    Опубликовано: 2005-12-16 16:53:00
    Сьогодні в Івано-Франківську відбувся семінар "Місцевий та регіональний розвиток України" за участю керівника наукових програм Інституту міжнародних економічних досліджень Віктора Борщевського, координатора проектів Асоціації агенцій регіонального розвитку України Ореста Микити, представників органів місцевої влади та засобів масової інформації.
     
    Голова Калуської районної ради та голова районної організації "Народного Союзу Наша Україна" Василь Прокопів, який був серед учасників, вважає, що ідея проведення таких семінарів є дуже вдалою.
     
    "Коли було розроблено прекрасну нову програму адміністративно-територіального устрою, мабуть, не було враховано однієї суттєвої деталі. Треба було спочатку наголосити на питанні передачі на місця, органам місцевого самоврядування, додаткових повноважень, а також фінансових ресурсів, які дадуть їм можливість діяти самостійно", - сказав він у розмові з журналістами.
     
    "Укрупнення районів і громад є неминучим, тому що маленькі сільські ради, які налічують по 300-400 жителів, навіть отримавши нові повноваження і нові ресурси, не будуть самодостатніми, - зазначив Василь Прокопів. - Ми обов'язково, обговорюючи цю тему і проводячи такі семінари, дійдемо висновку про необхідність адміністративно-територіальної реформи, але спочатку потрібно сформувати свідомість людей, обґрунтувати їм доцільність реформи, зокрема і за допомогою таких громадських обговорень".
     
     Прес-служба НСНУ  
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.