• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Україна і Хорватія підписали угоду про умови взаємних поїздок громадян

    Опубликовано: 2005-12-16 17:20:00
    16 грудня ц.р. Міністр закордонних справ України Борис Тарасюк та Міністр закордонних справ Республіки Хорватія Колінда Грабар Кітарович підписали Угоду між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Хорватія про умови взаємних поїздок громадян.
     
    Положеннями Угоди передбачається збереження існуючого безвізового режиму поїздок громадян України та Хорватія, які користуються дипломатичними та службовими паспортами, а також паспортами моряка. У порівнянні з чинною на сьогодні Угодою між Урядом України та Урядом Республіки Хорватія про умови взаємних безвізових поїздок громадян від 09.02.1994 року безвізовий режим додатково поширюється на членів екіпажів повітряних суден цивільної авіації та рятувальних служб.
     
    Угода передбачає збільшення термінів дії багаторазових віз до п’яти років, безоплатне оформлення віз ряду категорій громадян, встановлює чіткі терміни розгляду візових клопотань тощо. Реалізація положень Угоди відповідає інтересам нашої держави, що полягають у підтриманні партнерських відносин з однією з держав - кандидатів на вступ до Європейського Союзу, і сприятиме інтенсифікації розвитку контактів в політичній, економічній, культурно-гуманітарній та інших сферах.
     

    Прес-служба МЗС

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.