• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Гриценко: "Ми виконали усі обіцянки"

    Опубликовано: 2005-12-16 17:47:00
    Про це заявив сьогодні, 16 грудня, міністр оборони України Анатолій Гриценко під час розширеного засідання колегії військового відомства. Це стосується і скорочення терміну строкової військової служби до 12 місяців, і виведення миротворчого контингенту з Іраку, і соціального захисту військовослужбовців.
     
    “Солдатам, курсантам та ліцеїстам ще у лютому було втричі підвищено грошове утримання. Додаткові грошові винагороди виплачуються військовослужбовцям за контрактом, які перебувають на посадах, що визначають бойову готовність. В рамках загальних заходів підвищено соціальні стандарти – з квітня військовослужбовці отримують “президентські” грошові надбавки не лише у Центральному апараті, а й в усіх військових частинах”, - повідомив Анатолій Гриценко.
     
    Керівник оборонного відомства також зазначив, що з 1 січня наступного року закладаються відповідні кошти у Державний бюджет для остаточного усунення дисбалансу серед військових пенсіонерів, які звільнялися в різні роки.
     
    “Ми відмовилися від стереотипів минулого і досягли серйозних результатів в більш реалістичній оцінці ситуації, загроз, в практичній спрямованості наших планів бойової підготовки, підготовки резерву, мобілізаційних завдань, які покладалися на національну економіку на випадок виникнення військового конфлікту”, - підкреслив Анатолій Гриценко.
     
    “Коли я говорю, що в нас є бачення стратегічної перспективи, це не пусті слова. Оскільки на фоні вирішення складних завдань цього року ми провели дуже серйозну роботу за участю різних міністерств та відомств, включаючи профільний парламентський комітет, щодо затвердження планів стратегічного планування на середньострокову перспективу”, - додав міністр оборони України.
     
    Він також повідомив, що на розгляд народних депутатів вже внесено проект Закону про граничну чисельність Збройних Сил України на 2006-2011 роки. Пройшла погодження на усіх рівнях і найближчими днями буде підписана Президентом України Державна програма розвитку Збройних Сил України на 2006-2011 роки, в якій вперше зафіксовані конкретні завдання для Українського війська.
     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.