• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • ООН запропонувала Україні свою підтримку

    Опубликовано: 2005-12-20 10:32:00
    Завдяки успішно проведеним нещодавно Саміту Україна-ЄС та Форуму Спільноти Демократичного Вибору імідж України на міжнародній арені суттєво підвищився. Підтримуючи Україну на цьому шляху, Організація Об'єднаних Націй вирішила за необхідне запропонувати негайну підтримку нашій країні у вирішенні численних проблемних питань, що постали у зв'язку з нещодавно виявленим курячим грипом у Криму. Система ООН, що складається з 12 агенцій, готова запропонувати будь-яку необхідну сьогодні допомогу і підтримку Україні.
     
    У свою чергу, Міністерство України з надзвичайних ситуацій підтримало цю своєчасну ініціативу і запропонувало прийняти пропозицію Координатора системи ООН в Україні пана Ф. О’Доннелла стосовно допомоги Україні для запобігання розповсюдженню пташиного грипу та звернутися до міжнародних організацій системи ООН із проханням надання допомоги в придбанні засобів, які додатково необхідні для боротьби з цим захворюванням.
     
    Прем’єр-міністр Юрій Єхануров від імені Уряду України щиро подякував Організації Об’єднаних Націй та особисто Координатору системи ООН в Україні панові Френсісу О’Доннеллу стосовно пропозиції надання допомоги у розв'язанні проблем, пов'язаних із спалахом пташиного грипу в Автономній Республіці Крим.
     
    У зворотньому листі Прем’єр-міністра України до пана Френсіса О’Доннелла також зазначено: „Сьогодні Президентом України, Урядом, Верховною Радою України та відповідними міністерствами вживаються невідкладні заходи з метою ліквідації та недопущення поширення високопатогенного пташиного грипу на інші регіони нашої країни та сусідні держави”.
     
    Незважаючи на всі зусилля, що докладаються Українською стороною для своєчасної та достовірної діагностики, профілактики та боротьби із захворюванням, необхідна підтримка з боку міжнародних організацій, системи ООН, а саме:
     
    · 60 000 комплектів одноразового використання засобів індивідуального захисту органів дихання та шкіри;
     
    · 3500 дезінфекційних установок ранцевого типу для вжиття дезінфекційних заходів в осередках захворювання птиці;
     
    · антивірусних препаратів (Оселтамівір) для здійснення хіміопрофілактики з розрахунку на проведення 2000 профілактичних курсів для учасників ліквідації надзвичайної ситуації;
     
    · придбання вакцини для специфічної імунопрофілактики людського грипу контингенту населення, яке проживає на шляхах масової міграції птиці в Причорноморських та Приазовських областях (орієнтовно до 2 млн. осіб);
     
    · імунохроматографічних тестів-систем для виявлення антигенів збудників особливо небезпечних інфекцій, у тому числі пташиного грипу — 100 комплектів (по 4 комплекти на область);
     
    · 4 ламінарні шафи;
     
    · 2 комплекти обладнання для проведення полімеразно-ланцюгової реакції (ПЛР) досліджень;
     
    · обладнання для проведення сиквенсу геному збудника (2);
     
    · 20 комплектів для проведення імуноферментного аналізу (ЕІЛ5А);
     
    · 100 тестів-систем для проведення ЕІЛ5А та ПЛР;
     
    · 100 референс-наборів для постановки реакції затримки гемаглютинації (РЗГА) і реакції дифузної преципітації (РДП);
     
    · 4 інкубатори для вирощування ембріонів;
     
    · витратних матеріалів для відбору зразків біологічного матеріалу, його зберігання та транспортування (у тому числі шипер) до референс-лабораторій ВОЗ.
     
    Також МНС України зазначає, що сьогодні є доречним сприяння у підготовці представників МНС, МОЗ України, Департаменту ветеринарної медицини, з метою опрацювання єдиного погляду та скоординованих дій фахівців із різних країн при виникненні такої або аналогічних ситуацій у майбутньому.
     
    Уряд України висловлює вдячність за тісну співпрацю та користуючись нагодою, поновлює запевнення у високій повазі до координатора системи ООН в Україні пана Ф. О’Доннелла.

     

    Прес-служба КМУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.