• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Україні необхідна нова енергетична політика

    Опубликовано: 2005-12-20 14:05:00
    Президент України Віктор Ющенко переконаний, що Україні необхідна нова енергетична політика. Про це він заявив сьогодні на зустрічі з представниками регіональних та центральних ЗМІ у Києві. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    «Українська влада має чітко зрозуміти, що формування незалежного енергетичного балансу країни є не тільки енергетичним і економічним, але й політичним викликом, – сказав він. – Україна зрештою має повернутися обличчям до вирішення цієї проблеми, яка роками ігнорувалася».
     
    У цьому контексті Глава держави зупинився на кроках, які вже робляться у цьому напрямку. Серед них – прийняте кілька тижнів тому рішення РНБО щодо нової концепції енергетичної безпеки України з шести напрямків, які включають, зокрема, проведення власної активної політики видобутку енергоресурсів, досягнутих з рядом провідних світових та національних компаній домовленостей щодо реалізації з початку 2006 року кількох проектів реанімації енерговидобутку на старих родовищах. За словами Президента, оцінки експертів свідчать, що завдяки цим проектам протягом п’яти років виробництво нафти в Україні може бути збільшене в 1,5 раза. Україна також має хороші перспективи національного газовидобутку та видобутку уранової руди.
     
    В. Ющенко також повідомив, що найближчим часом має намір підписати Указ про створення в Україні Агентства з питань енергозбереження. За його словами, він також підтримав ідею залучення кількох десятків грантів з проектів, що стосуються теми енергозбереження.
     
    Говорячи про енергетичну безпеку країни, Глава держави також назвав однією з її складових тему транзитних переваг України, будівництво та реконструкцію нафтопроводів тощо. «У новому контексті ми будемо говорити про перспективи газотранспортного консорціуму», – сказав він.
     
    В. Ющенко повідомив, що наступного тижня планується провести нараду з питань формування єдиної тарифної портової, митної і транзитної політики – особливо це стосується нафти та нафтопродуктів. Та тарифна політика, яка існує зараз, переконаний він, «не стимулює піднесення України як країни з транзитною територією».
     
    Президент також зазначив, що завтра буде представлено програму дорожньої політики України на найближчі 5 років.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.