• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Кошти від «Криворіжсталі» повинні йти на фінансування секторальних програм розвитку

    Опубликовано: 2005-12-20 14:10:00
    Кошти від приватизації «Криворіжсталі» повинні йти на фінансування секторальних програм розвитку, в тому числі в соціальній сфері, переконаний Президент України. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    «Я прихильник того, щоб ці кошти були направлені на розвиток різних програм підтримки, які формуються на зворотній основі. Мова йде про фермерство, малий і середній бізнес, секторальні програмі, які можуть носити, як кажуть фінансисти, відновлюваний характер», – сказав Віктор Ющенко на підсумковій прес-конференції.
     
    «Логіка була така: це проекти розвитку. Хай це буде соціальна сфера, але сфера розвитку. Щоб ми говорили, наприклад, про політику енергозбереження, яка працюватиме десятки років», – наголосив Президент. Як приклад він навів програми в комунальній сфері: «Це буде працювати перш за все на людину, і це будуть разові витрати, які формують заощадження на десяти кроків наперед».
     
    Глава держави не виключив і можливість підтримки програми, яка компенсуватиме девальвовані вклади населення в Ощадбанк. Президент повідомив, що кілька днів тому мав розмову з керівником Ощадбанку щодо цієї програми. «Протягом двох тижнів Ощадбанк з такою програмою вийде», – сказав Глава держави.
     
    Водночас Президент наголосив, що зі свого боку робитиме все, щоб «ми не відкрили собі шлях у проїдання і споживання коштів від приватизації, який приведе Україну до глибокого дефіциту бюджету».
     
    Президент зауважив, що разові фінансові надходження до державного бюджету слід направляти на разові витрати. «Я маю на увазі одне дуже просте правило: не використовувати кошти на витрати, які носять постійний характер. Іншими словами, свої постійні витрати ми повинні вчитися фінансувати за рахунок регулярних надходжень до бюджету», – сказав Віктор Ющенко.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.