• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко переконаний у перемозі на парламентських виборах демократичних сил

    Опубликовано: 2005-12-20 14:36:00
    Президент України Віктор Ющенко переконаний у перемозі на парламентських виборах демократичних сил і вважає, що вже найближчим часом вони розпочнуть процес консолідації. Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    «Переконаний, що демократичні сили переможуть. Без сумніву переможуть. Говорячи про виборчу кампанію, вони сьогодні мають критичну масу», – сказав він сьогодні на прес-конференції. Водночас Глава держави визнав, що формула їх консолідації «очевидно, не є простою». На жаль, багатьом демсилам не вистачило «політичної мудрості, прозорливості», щоб почати цей процес ще до офіційного старту кампанії, констатував він.
     
    «Є прикрість, що ці десятки партій не змогли домовитися і вийти на більш могутню консолідацію», – сказав В. Ющенко. Водночас Президент висловив думку, що протягом найближчих кількох тижнів демократичні сили розпочнуть «закладати формат», у рамках якого спочатку формуватимуться «м’які домовленості» – зокрема, щодо принципів ведення виборчої кампанії, ряду таких системних цінностей, як європейський вибір України, участь у проекті ЄЕП, національна безпека, питання бюджету.
     
    «Це м’яка консолідація, яка буде легко підтримана абсолютною більшістю цих сил. І дуже варто ще до завершення виборів вийти на угоду, яка регламентувала б майбутню коаліцію парламенту», – сказав В. Ющенко, щоб нація побачила, що у ВР буде сформовано демократичну більшість. Глава держави висловив переконання, що така більшість неодмінно буде сформована, оскільки сукупна підтримка демократичних сил, за його словами, стабільно висока.
     
    При цьому Віктор Ющенко не допускає можливості реваншу на виборах представників попередньої влади. «Реванш недопустимий, тому що мова йде не про персони, а про цінності», – наголосив він.
     
    Відповідаючи на одне з запитань, Президент також позитивно оцінив склад першої п’ятірки виборчого списку НСНУ. «Перша п’ятірка, я думаю, класна», – сказав він, зокрема з огляду на те, що список блоку очолює Прем’єр-міністр Юрій Єхануров, який зарекомендував себе як професіонал, що «розуміється на основних економічних процесах, є збалансованим, толерантним». «Це той стиль, метод, який починає добре відрізняти «Нашу Україну», – сказав В. Ющенко. Водночас Президент підкреслив, що намагатиметься «максимально дистанціюватися від прямих конкретних симпатій до будь-якої політичної сили».
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.