• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Ющенко: Політична реформа в її сучасному вигляді не несе вигоди для народу

    Опубликовано: 2005-12-20 16:12:00
    Політична реформа в її сучасному вигляді не несе вигоди для українців, заявив Президент України Віктор Ющенко на сьогоднішній прес-конференції. Водночас Глава держави запевнив, що до 1 січня 2006 р. не втручатиметься в процес реформи.
     
    «Ті новації, що пропонуються в законі №2222, я переконаний, не несуть благ для моєї нації», – сказав Президент. Він нагадав, що Верховна Рада прийняла цей документ «утаємничено», «без публічного обговорення речей, які стосуються долі десятків мільйонів людей». «Якщо це справа раціональна, розумна, чому вона так робиться?
     
    Чому ми не були свідками публічного, прозорого політичного діалогу?», – сказав Віктор Ющенко. На думку Глави держави, найбільш ризикованим пунктом політичної реформи є те, що, «починаючи з січня, система механізмів та інструментарію влади переходить до найбільш нестабільного політичного інституту за 14 років історії – парламенту України». Президент запевнив, що поважає Верховну Раду як «інститут національної влади», однак, нині, на його думку, «парламент не є віддзеркаленням симпатій, настроїв виборців». Як приклад В. Ющенко навів той факт, що «за 14 років українського парламентаризму народні депутати не показали можливості створення демократичної більшості».
     
    При цьому Президент наголосив, що не втручатиметься «в процес політичної реформи до кінця цього року, щоб витримати слово, щоб не добавляти масла у вогонь». «Але далі я закликатиму націю і політичні сили звернути увагу на те, що істинно приходить з політичною реформою», – сказав Президент.
     
    Віктор Ющенко також зазначив, що, з іншого боку, Україні справді потрібна «істинна політична реформа». «Тут великих політичних дискусій очевидно не існує. Україна потребує такої реформи», – сказав В. Ющенко, наголосивши, що вона має відбуватися публічно і пройти «через серце кожного громадянина». Про це ELCOMART Политика  повідомила прес-служба Президента.
     
    ELCOMART Политика
    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.