• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Мартинюк зустрівся з Олександром Торшиним

    Опубликовано: 2005-12-21 10:52:00
    У вівторок, 20 грудня, відбулась зустріч делегації Верховної Ради України на чолі з Першим заступником Голови Верховної Ради України Адамом Мартинюком з делегацією Ради Федерації Російської Федераціїї на чолі з заступником Ради Олександром Торшиним.
     
    Перший заступник Голови Верховної Ради України Адам Мартинюк повідомив присутнім, що Верховна Рада прийняла постанову стосовно запрошення місії спостерігачів від країн СНД, в рамках цієї постанови буде направлене запрошення учасникам місії, надане доручення Центральній виборчій комісії забезпечити все необхідне для роботи спостерігачів від СНД. Він підкреслив, ”що всі в Україні із задоволенням очікують на спостерігачів від СНД”. “Всі сили зацікавлені в прозорих і демократичних виборах , таких, які були у 1990 році”.
     
    А.Мартинюк, торкаючись питання обрання повного складу Конституційного суду, зазначив, що парламент прийняв рішення обрати одночасно всіх запропонованих членів Конституційного суду, “щоб не було перекосів у представництві від різних гілок влади”. Це, за словами А.Мартинюка, “необхідно для того, щоб не було можливості переглянути рішення минулого року щодо конституційних змін.”
     
     На його думуку, після парламентських виборів більшість в парламенті отримає опозиція, але ця більшість не буде стійкою. За його словами, “фактор імперативного мандату допоможе стабільності у Верховній Раді, але, через те, що депутат зможе голосувати за своїми переконаннями, це може дати несподіваний результат розподілу сил в парламенті”.
     
    Він також не виключив можливості розпуску парламенту. Але, за його словами, ”усвідомлюючи, скільки затрачено зусиль і ресурсів, парламент створить або більшість, або уряд в останню ніч”. А.Мартинюк повідомив присутнім, що, у порівнянні з попереднім роком, ми відстаємо в економічному розвитку.
     
    Перший заступник Голови Верховної Ради України зазначив, що в Україні вистачить на комунальні потреби власного газу і, на його думку, “приватні структури мають докладати своїх зусиль щодо закупівлі газу на потреби своїх підприємств”.
     
    За словами А.Мартинюка, Україні і Росії “необхідно знайти взаємний компроміс, щоб не страждали наші народи, зважаючи на спільні культурні, духовні багатовікові корені. Торкаючись питань перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України, він наголосив на необхідності “все зробити, щоб розв’язати проблеми, пов’язані з перебуванням Чорноморського флоту в Україні, щоб ця карта не була розіграна різними політичними силами”. А.Мартинюк подякував колегам за відверту розмову. ”Міжпарламентське співробітництво має допомогти у вирішенні проблем між Україною і Росією”.
     

    Прес-служба ВРУ

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.