• Головна / Main Page
  • СТРІЧКА НОВИН / Newsline
  • АРХІВ / ARCHIVE
  • RSS feed
  • Замах, чи нещасний випадок

    Опубликовано: 2005-12-21 11:13:00

    Трагедія сталася близько 08.30, коли службовий автомобіль “Волга” саме рушав із подвір’я будинку на вулиці Івана Франка, 23. Ще не виїхавши з-під арки, яка відділяє це подвір’я від проїжджої частини, авто миттєво загорілося. Від вогню найбільше постраждав Ярослав Вовчак, який сидів на місці пасажира поруч із водієм. Подейкують, що саме той витягував свого “шефа” з “Волги”, яка палала.

    До моменту прибуття “надзвичайників” авто вже горіло, як факел. У коментарі “Газеті” керівник прес-центру ГУ МНС у Львівській області Павло Василенко розповів, що сигнал тривоги, який сповістив про надзвичайну подію, надійшов о 08.31. Коли рятувальники прибули на місце події, в машині вже нікого не було. За словами пана Василенка, Ярославові Вовчаку на той час уже надавали першу медичну допомогу. Щодо водія, то, на диво, в нього не було серйозних опіків, вогонь лише обпалив волосся.

    – Наразі важко сказати, що стало причиною займання автомобіля, – зазначив він. – Наші експерти взяли необхідні проби, зробили потрібні заміри. Залишається очікувати офіційних результатів експертизи. До того часу, гадаю, не варто будувати жодних версій...

    Боротьба за життя

    Стан Ярослава Вовчака медики вважають надзвичайно складним. На 16.00 учорашнього дня головний лікар 8-ї міської клінічної лікарні Ростислав Тимощук констатував, що в постраждалого стан стабільний – важкий. За його словами, щось прогнозувати в цій ситуації складно, оскільки пан Вовчак отримав 70% опіків шкіри.

    – В Ярослава Вовчака опіковий шок, який зазвичай триває три-чотири дні, – розповів він. – Якщо вдасться вивести його з цього стану, тоді можна буде говорити про подальші дії. Насамперед у таких ситуаціях необхідно якомога більше наводнити організм. Щодня потрібно вкапувати шість-вісім літрів рідини. Крім цього, ми застосовуємо різноманітні лікарські препарати: серцеві, знеболювальні тощо...

    Як не прикро констатувати, але шанси вижити в Ярослава Вовчака лікарі розцінюють як 50х50.

    Невже підпал?

    Тим часом інтернет-видання From-ua оприлюднило сенсаційне повідомлення, нібито автомобіль пана Вовчака підпалили. За його інформацією, під аркою стояв чоловік із лопатою, який зупинив машину, що виїжджала з подвір’я. В цей час інший учасник злочину відкрив передні дверцята “Волги” та “кинув під ноги Вовчаку ємність із запальною сумішшю”.

    До речі, кажуть, був навіть вибух, який призвів до того, що посадовця з голови до ніг “окутало” полум’я. Щоправда, “надзвичайникам” про вибух нічого невідомо. До того ж, за їхніми словами, в такій ситуації мав би, зрештою, постраждати й водій.

    – Чому пан Вовчак не вийшов самостійно з машини? Хто насправді витягував його з авто та гасив полум’я? Не відомо, – наголосив Павло Василенко. – Гадаю, відповіді на ці та багато інших запитань мають дати правоохоронні органи. Наразі про це нічого не відомо.

    До вечора вчорашнього дня правоохоронці утримувалися від докладних коментарів. У ЦГЗ УМВСУ у Львівській області лише зазначали, що триває попередня перевірка цього випадку працівниками міліції та прокуратури.

    Версії, версії...

    Причину замаху це ж інтернет-видання пов’язує з останньою справою щодо транспортних перевезень, до якої міг мати стосунок Я. Вовчак, – перерозподіл ліцензій автоперевізникам.

    Своєю чергою, голова Асоціації перевізників Львівщини Роман Лобода в коментарі “Газеті” наголосив, що жодного перерозподілу ліцензій не було.

    – Відбувався нормальний процес видачі ліцензій, – наголоси він. – Жодної проблеми, чогось особливого не виникало. Ярослав Вовчак, як і я, не видає ліцензій особисто. Звичайно, він мав власну думку, позицію щодо цього, однак не думаю, що пригода пов’язана саме з цим, адже справді не було жодних конфліктів.

    Слід нагадати, що останнім часом прізвище начальника управління транспорту та зв’язку ЛМР звучало доволі часто. Найчастіше вживали його таксисти, які вимагали від в. о. міського голови Львова Зеновія Сірика усунути Ярослава Вовчака з посади.

    Правовий інспектор Конфедерації вільних профспілок України Андрій Корчинський стверджує, що їхній конфлікт з управлінням тривав в офіційній площині. Мовляв, немає причин звинувачувати таксистів у скоєному.

    – Ми виступали не проти Ярослава Вовчака як якоїсь одіозної особи, а проти його посади, – наголосив він. – Дуже шкода, що так сталося. До того ж, гадаю, це лише мінус для нас. Уже минулої п’ятниці відбулися спільні збори, цього тижня планували ухвалювати певні узгоджені рішення. Після цієї трагедії вирішення наших проблем, очевидно, відкладуть...

    Роман Лобода, який був на п’ятничному засіданні, також стверджує, що воно відбувалося коректно, без ексцесів і скандалів.

    – Це був цивілізований підхід до вирішення проблем, – зазначив він. – Жодних негараздів не виникало, я навіть не зауважив нічого такого, що могло б призвести до конфлікту.

    Романові Лободі не відомо, чи хтось погрожував пану Вовчаку. Він лише згадав, що близько двох тижнів тому, коли автомобіль Я. Вовчака виїжджав з-під цієї ж “фатальної арки”, на капот кинувся невідомий чоловік, однак після того відразу втік.

    – Ярослав Іванович розцінив це як спробу вкрасти автомобіль, – розповів пан Лобода. – Це відома схема: один кидається на капот, водій зупиняє машину, виходить, а в цей час підходять співучасники злочину та забирають автомобіль. Ярослав Вовчак стверджував, що зловмисник побачив у машині двох осіб і втік...

    Також Андрій Корчинський розповів, що до нього дійшли чутки, нібито під час займання автомобіля водія всередині не було. В цей час він порався біля машини, а та загорілася.

    – Чи це правда, не знаю, – наголосив він. – Що саме робив водій, чи дійсно це стало причиною займання – сказати важко.

    До речі, “надзвичайники” обіцяють, що вже сьогодні отримають офіційні результати експертиз, які й мають встановити, було це самозаймання чи підпал...

    Андрій Горуна, "Львівська Газета" 

    e-news.com.ua

    Внимание!!! При перепечатке авторских материалов с E-NEWS.COM.UA активная ссылка (не закрытая в теги noindex или nofollow, а именно открытая!!!) на портал "Деловые новости E-NEWS.COM.UA" обязательна.



    При использовании материалов сайта в печатном или электронном виде активная ссылка на www.e-news.com.ua обязательна.